Connect with us

Hírek

A szarvasi felsőoktatás jövőjéről

A szarvasi főiskolai karok épületei

– A SZIE pedagógia karának ügye közigazgatási egyeztetésen van, majd a Kormány dönteni fog a sorsáról, ill. a végleges fenntartót illetően, valamint a vagyonjogi kérdésekről– jelentette ki Babák Mihály polgármester hétfői sajtótájékoztatóján. Emlékei szerint – a PPP-s beruházásokból adódóan – 2,4 milliárd adósságállománya van az intézménynek, ami béklyózza a további fejlődést. Több lehetőség van arra, hogy hogyan lehet ezt kiváltani és mentesíteni a PFK-t. A fenntartóváltással kapcsolatban a Kormány előtt van az anyag, miszerint a SZIE ÁBPFK megy a Gál Ferenc Főiskola alá, de még döntés nem született az ügyben.

Hasonló helyzetben van a mezőgazdasági kar is. Ott más utat, a belső innováció útját próbálják járni. A jövőt egy uniós pályázat keretében próbálják meg kijelölni, amiről az elmúlt héten volt egy tanácskozás a karon.

– Békés megyében komoly gondok lesznek, ha nem lesz helyben képzett értelmiség, és így elindulunk lefelé egy lejtőn – mondta Babák Mihály polgármester.

– Nincs hírünk a békéscsabai és a gyulai karokról, mi elsősorban a városi ügyeket igyekszünk tisztázni. Dankó Béla, Vantara Gyula és Kovács József foglakozik a két kar ügyével – fejezte be a témát polgármesterünk.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect