in , , ,

Staudt Gábor: nem tudjuk megállapítani, hogy európai uniós tagságunk milyen egyenlegű

Dr. Staudt Gábor és Gajdos Attila

Dr. Staudt Gábor, országgyűlési képviselő, EU parlamenti képviselőjelölt volt csütörtökön Gajdos Attila, önkormányzati képviselő vendége. A téma a Jobbik kampányprogramja, amiben európai jövedelmet akarnak Európa közepén.

– A Nemzetek Európája programnak azt a pontját emelném ki, ami a keleti országrészben kifejezetten sarkosan jelenik meg. Annak ellenére, hogy sokszor elmondják, hogy mennyi pénz érkezik hazánkba az Európai Unió felől, ennek semmilyen valós mérlegét nem vonták meg – mondta Jobbik listájának 4. helyezettje.

– Országosan nem tudjuk megállapítani, hogy Európai uniós tagságunk milyen egyenlegű, jó-e ez az országnak, vagy nem – állította dr. Staudt Gábor.

Állítása szerint az erre irányuló parlamenti vizsgálóbizottságok felállítását mindig azzal utasították el, hogy ez teljesen egyértelmű. Ismeretei szerint 300 milliárd forint megy ki, az országból átengedett bevételek, vagy pl. a briteknek fizetett 19 milliárd korrekció címén.

– Lehet, – mondat, a jelölt, – hogy a pénzek, amik papíron bejönnek, ennél nagyobbak, de nem tudjuk lehívni. Amit meg le tudunk, azokat olyanokra költjük, amit az Unió meghatároz. Itt jön képbe a keleti régió problémája. Nagyon jó, hogy főteret építünk, látványos beruházások történnek, de nem ez a legfontosabb Magyarország számára. Az Unió pedig úgy határozza meg a felhasználási feltételeket, hogy nehogy versenytársak nőjenek fel a keleti részeken.

Gajdos Attila a földtörvény és a földalapú támogatások hibáira és kijátszhatóságára hívta fel a figyelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Pénteken éjjel érdemes az eget nézni

Hamarosan új látnivaló Szarvason: bemutatták a Körösvölgyi Állatparkot