Connect with us

Hírek

Egy napra elhagytuk az osztálytermet

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 11. A és B osztályai kiegészülve néhány alsóbb évfolyamos diáktársaikkal egy csütörtöki napot „áldoztak fel” arra, hogy közeli kirándulásra alkalmas helyszíneket derítsenek fel. Az első állomás a Földrajzi Múzeum Tiszaföldváron, mely 2012 az Év Múzeuma kitüntető címet is elnyerte. A múzeumban két csoportra szétválva vezetéssel tekintettük meg az állandó kiállítást és a nemrégiben felújított Kossuth Házban a bemutató raktárban rendszerezett helytörténeti anyagot is, mely többek között elődeink tárgyi kultúrájáról is érdekes hagyatékot őriz. A kiállítás természettudományos gyűjteményében kifejezetten gazdag leletanyag van a Tisza mentén talált ősmaradványokból. Aki vette a bátorságot, az egy mamutfogat is kézbe vehetett. A diákok megismerkedhettek a múzeum meterológiai állomásának működésével, és az érdeklődők egy időszaki kiállításon bepillantást nyerhettek Ruzicskay György Toldi rajzsorozatának anyagába is.

A múzeumból utunk a Bagi majori szélmalomhoz vezetett. A szélmalom érdekessége, hogy bár működését a múlt század közepén befejezte, az eredeti szerkezet épségben megmaradt. Miután megmásztuk a szélmalom emeleteit a Szolnoki Repülőgép Múzeumban zártuk a napot. Itt már csak a kiállított gépek közötti sétára maradt időnk. A nyári hőségben kitikkadt diákok fáradtan, de remélhetőleg tudásukban gyarapodva tértek haza.

A kirándulást Szarvas Város Önkormányzatának Ifjúsági Alapja és a Szarvasi Vajda Péter Alapítvány támogatta.

Molnár Béla

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect