Connect with us

Hírek

Segélyszállítmánnyal indult Lázár Zsolt az árvíz sújtotta Délvidékre

Lázár Zsolt

Egy tele kisteherautónyi adománnyal indult el ma a Délvidékre, az árvíz sújtotta területre Lázár Zsolt evangélikus esperes. A szerbiai szlovák evangélikusok segélykérésére fogott össze a Szeretetszolgálat, a helyi Szlovák Kisebbségi Önkormányzat, a Szlovák Általános Iskola és természetesen a Benka is, valamint az óvodák, és így adták össze a segélyszállítmányt. Ebben élelmiszerek, mosó- és fertőtlenítő-szerek és ruhaneműk találhatók. Célállomásként Újvidéket jelölte meg az esperes, ahová eljutni a határ miatt nem lesz egyszerű feladat, de reméli, hogy estére oda fog érni.

– A szerbiai szlovák evangélikusok felhívását hallotta meg a tótkomlósi evangélikus egyházközség, majd azt követően a mi gyülekezetünk is, hogy Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában komoly árvizek vannak és sokan szenvednek most ennek következtében, több mint 1 millió embernek kellett elhagynia lakhelyét – mondta Lázár Zsolt evangélikus esperes miközben pakolás közben kollégáival megpróbálta a legoptimálisabban kihasználni a kisteherautó minden légköbcentijét.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect