Connect with us

Hírek

Elénekelték Melis György kedvenc nótáit

Iváncsó Viola, Clementis Tamás és Melis György

Melis Györgynek szeretnének életnagyságú szobrot állítani Szarvason a Mitrovszky-kastélynak a – korábbi – könyvtárszárnya előtt, ahová a Magyar Opera Múzeumot tervezi a városvezetés. A cél érdekében összefogott a szarvasi Szlovák Önkormányzat, a Melis György Kórusalapítvány, a Cervinus Teátrum, Szarvas Város Barátainak Köre és természetesen az ügy mögé állt a város önkormányzata is. Ennek az kooperációnak egy nagyszabású, mintegy két és félórás gála lett az eredménye, amit tegnap este láthattak a zenekedvelők a Cervinus Teátrum színháztermében.

Az est első előadója, Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum színésznője, Mótyán Tibor Melis György tiszteletére írt “Csipkár sori akácok” című versét mondta el, majd dr. Melis János, Szarvas város jegyzője köszöntötte a színházteremben ülő nézőket, akik az 1200 forintos jegy árának kifizetésekor már hozzá is járultak a cél megvalósulásához.

Az est folyamán fellépett Czibulya Zsuzsanna (hegedű), Iváncsó Viola, aki az egyik Melis Györgyről szóló filmrészletben is zongorán kísérte a művészt, a Szlovák Általános Iskola énekkara, a Szarvasi Kamarazenekar, a Városi Melis György Vegyeskar, a Tessedik Táncegyüttes kamaracsoportja, valamint Clementis Tamás operaénekes, akinek a pályáját nagyban befolyásolta a szarvasi bariton és aki az est folyamán érdekes személyes emlékeket elevenített fel vele kapcsolatban. Ezúttal nótákkal állt a közönség elé Derzsi György, akit Mótyán Tibor és népi zenekara kísért. Csakúgy, mint Clementis Tamást a Bástyasétány 77. operettből vett “A vén budai hársfák alatt” című dalban, amire azt mondta a fiatal művésznek Melis György, hogy 50 éves kora előtt el ne énekelje. Miután ez a sors kegyetlensége folytán nemrég bekövetkezett, Clementis Tamás most először, egy ősbemutató keretében adta elő közönség előtt.

A két és fél órás műsorral a szervezők mindent megtettek azért, hogy a nézők úgy érezzék, többet kaptak a pénzükért, mint amannyit vártak, esetleg megnyissák még a pénztárcákat, hogy érzésük szerint hozzák nullára az egyenleget egy kis extra hozzájárulással.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect