Connect with us

Hírek

Irányváltás a HAKI-ban

Dr. Rónyai András, Nagy Attila és dr. Jenes Barnabás

Tegnap kezdődött a Halászati és Öntözési Kutatóintézet, pontosabban január 1-e óta NAIK Halászati Kutatóintézet szokásos évi szakmai seregszemléje, a Hakinapokként is ismert Halászati Tudományos Tanácskozás. A 38. alkalommal megrendezett eseményen elsőként Nagy Attila megbízott intézetigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az intézet vezetése azon van, hogy a HAKI egy a problémákra megoldást kereső alkalmazott kutatást végző intézet váljon. Az idei tudományos tanácskozás szekcióit is ennek szellemében határozták meg.

Őt dr. Jenes Barnabás, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ megbízott főigazgatója követte, aki bemutatta az új szervezetet, ill. arról tájékoztatta azokat a hallgatókat, akik esetleg nem kísérték figyelemmel az agrár-kutatóintézetek év eleji integrációját, hogy feltámasztják az öntözési kutatást, igaz, egyelőre csak egy önálló kutatási osztály alakjában.

A két nap – szerda és csütörtök – folyamán négy szekcióban haltermelési és haltakarmányozási technológiákról, halegészségügyről, természetesvízi halászatról esik szó az ország legrangosabb szakmai tanácskozásán.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect