in ,

Irányváltás a HAKI-ban

Dr. Rónyai András, Nagy Attila és dr. Jenes Barnabás

Tegnap kezdődött a Halászati és Öntözési Kutatóintézet, pontosabban január 1-e óta NAIK Halászati Kutatóintézet szokásos évi szakmai seregszemléje, a Hakinapokként is ismert Halászati Tudományos Tanácskozás. A 38. alkalommal megrendezett eseményen elsőként Nagy Attila megbízott intézetigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az intézet vezetése azon van, hogy a HAKI egy a problémákra megoldást kereső alkalmazott kutatást végző intézet váljon. Az idei tudományos tanácskozás szekcióit is ennek szellemében határozták meg.

Őt dr. Jenes Barnabás, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ megbízott főigazgatója követte, aki bemutatta az új szervezetet, ill. arról tájékoztatta azokat a hallgatókat, akik esetleg nem kísérték figyelemmel az agrár-kutatóintézetek év eleji integrációját, hogy feltámasztják az öntözési kutatást, igaz, egyelőre csak egy önálló kutatási osztály alakjában.

A két nap – szerda és csütörtök – folyamán négy szekcióban haltermelési és haltakarmányozási technológiákról, halegészségügyről, természetesvízi halászatról esik szó az ország legrangosabb szakmai tanácskozásán.

Vélemény, hozzászólás?

A fiatal költők reptéri transzferbusza Szarvasra érkezett

80 állás volt ma a tét a munkaügyi börzén