Connect with us

Hírek

25 éves a máltai: Ha az Úristen feladatot ad, akkor ad hozzá eszközt is

Rigóné Kiss Éva

– Azt a munkát amit a máltaiak végeznek, nem lehet Isten kegyelme, az Ő segítsége nélkül végezni. Túlnő az emberen, néha nagyon is érezzük, hogy túlnő az emberen, de mindig újra és újra neki kell futni. Csapataink harcban állnak de ezt a háborút soha nem lehet megnyerni. Gondoljunk csak az árvízre, ami a Délvidéken pusztított, a máltaiak ott is jelen vannak, gondoljunk a magyarországi korábbi árvizekre, a sok szegény emberre, ezek mind, mind várják a segítséget, mindig újra és újra felkívánkozik a lehetőség, hogy az Isten nevében, az Ő segítségével ezeken segíteni tudjunk, őket támogatni tudjuk – mondta Seidl Ambrus plébános a Máltai Szeretetszolgálat 25. a szarvasi csoport megalakulásának 20. évfordulóján, visszautalva a korábban elmondott, címben is szereplő kijelentésére, ami valahogy így hangzott, “Ha az Úristen ad bárányokat, ad legelőt is, ha az Úristen ad nehézséget, ad hozzá segítséget”. Az eszköz jelen esetben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lenne.

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola diákjainak műsora közben az ünnepségre megérkezett Rigóné Kiss Éva, a dél-alföldi régió vezetője, aki kijelentette, olyan ponthoz érkeztek, ami alkalom arra, hogy megálljanak, visszanézzenek, összegezzenek, mi az amin változtatniuk kell, milyen lehetőségek és feladatok állnak a máltaiak előtt.

Őt polgármesterünk követte, aki a benkások műsora és Rigóné Kiss Éva köszöntője alatt önvizsgálatot tartott, van-e benne elég szeretet, tudja-e korlátozni a saját önzését, és miután az egyenleget pozitívnak találta, tiszta szívvel gratulált munkájukhoz a szarvasi máltaiaknak és vezetőjüknek, Körmendi Erzsébetnek, akinek átadta Szarvas Város jubileumi díszoklevelét.

A köszöntők után a legrégebbi csoporttagok az alkalomból emléklapot kaptak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect