Connect with us

Hírek

Nincs megállás: újabb fejlesztéseket mutattak be az Arborétumban

A közelmúlt talán a legnagyobb és leglátványosabb lépése a 20 hektáros Parkerdő területének megnyitása volt a Szarvasi Arborétum menedzsmentjének, amivel az ország legnagyobb arborétumának látogatható területe 65 hektárra bővült. Most több, apróbb, de mindenképp fontos beruházás bemutatására invitálta a Szarvasi Arborétum igazgatója, dr. Hanyecz Katalin

– Az elődök nem nagyon szeretik, ha az utódok jobban végzik a dolgukat, mint az elődök – mondta dr. Sipos András, az Arborétum korábbi vezetője tegnap azon a projektzárón, amin a legutóbbi fejlesztéseket mutatta be a Pepikert jelenlegi igazgatója.

Nem azért nem tették meg korábban, mert nem gondoltak rá, hanem mert sok esetben, például a régi nagykapu cseréje is szentségtörésnek tűnt volna akkoriba, ilyesmit hogy öntözőrendszer, meg ki sem mertek ejteni a szájukon, mert akkor oda lett volna a máshol őshonos, de a kertbe betelepített növények fejlődésének hazai, szárazabb, vagy esetleg nedvesebb körülmények között történő megfigyelésének lehetősége, mondta magyarázatképpen dr. Sipos András.

Jelen projektben a génállomány megőrzését szolgáló növénytelepítések mellett megújult az arborétumban található meteorológiai állomás, az üvegház és a teljes kerítés is mintegy 3 kilométer hosszon. Jelentősen bővült – 11-ről 17 hektárra nőtt – az öntözőrendszerrel lefedett terület, és 1200 új információs és növényjelző tábla is kihelyezésre került, amikkel a látogatók tájékozódását segítik. A tájékoztató előadás után az érdeklődők egy kis séta keretében meg is tekinthették az újdonságokat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect