Connect with us

Hírek

Sokat vitatkoztak, de termékeny viták voltak

2015-ben az MTVA a Duna Televízió és a Hagyományok Háza meghirdeti a Gyermek Fölszállott a Páva versenyt. A nézettségi adatok, vagyis a közönségsiker bizonyította azt, hogy igény van arra is, hogy a gyerekek is megmérettessenek, hiszen a gyermek és ifjúsági közönséget is szeretnék megfogni.

A szakmai műhelymunka Szarvason kezdődött el, hiszen az előkészítésbe a versenykiírás részleteinek kidolgozásába bevonták az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületet, melynek elnöke Csasztvan András.

A sajtótájékoztatón részt vett az Örökség Egyesület alelnöke Matókné Kapási Júlia, dr. Sándor Ildikó a Hagyományok Háza munkatársa, Farkas József a Páva iroda vezetője, és dr. Agócs Gergely néprajzkutató, zenész is.

Mindannyian hangsúlyozták, hogy érzékeny feladat a gyermekek versenyeztetése, speciális követelményei vannak a lebonyolításnak, a szervezés pedig nagy körültekintést igényel melyre alaposan fel kell készülni.

Gombár Hajni

Kiemelt

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyelvében él a nemzet

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect