Connect with us

Hírek

Gyakorlós szívlenyomat: verseskötettel jelentkeztek az iskola „költőpalántái”

Lovadzó

Lovadzó… gyerekversek a lóról címmel látott napvilágot áprilisban a GFF Gyakorló Általános Iskola mecenatúrájával és a Digitális Kalamáris Kiadó gondozásában egy új és gyermekien friss kötet. A fiatal szerzők versbe öntötték azt a finom érzésvilágot, amelyet kedvenc állatukkal kapcsolatban éreznek, megélnek. A ló a „puszták ezer bitang lova, szélnél vadabb, és mind szabad…”, mint írja Byron versrészlete a kötet mottójában. A könyv előszavában a szerkesztő költői „önvallomása” mellett méltatja a „Gyakor-LÓ”-ban működő szellemi-, tehetséggondozó műhelyt, amely odafigyel azokra az apró gyermeki rezdülésekre, tehetségígéretekre, akikből valamikor igazi „rokonlény” lehet, vagyis PEGAZUS. A kötet azokat a „szívlenyomatokat” tartalmazza, amelyek a gyermekkor egy adott pillanatának finomságai. Dr. B. Kiss Attila főiskolai docens köszönti az olvasót, szellemes irodalmi felvezetésével a rakonca nélküli, szélhámba se férve, csikóháton messzire csatangolókról. A kötet szerzőit Dr. B. Kiss Attila „selymes szőrű kiscsikóknak” aposztrofálja, akik a hétköznap pedantériáját hátrahagyva a „költészet tágas legelőjére tévedtek”. A kötet további éke, hogy Gyakorlós gyerekek illusztrációi díszítik, és teszik színesen üdítővé azt. A verselők: Kerekes Laura, Lestyán Kata, Sass Júlia Zita, Szécsi Lola, Sztricskó Boglárka, Uhljár Adrienn Petra, Tolisz Teodóra, Trabach Dorina. A könyv illusztrációját készítették: Uhljár Adrienn, Kovács Rozi, Csipai Lilla, Osztroluczki Flóra, Barta Csenge, Steinmacher Gréta, Valastyán Brenda, Bakulya Viktória, Baráth Luca, Hunya Noémi, Csekő Bernadett, Csatai Vivien, Kószó Lara.

A kötet tipográfusa és nyomdai előkészítője Tatai László, szerkesztette: Bíró Gyula igazgató, f.tanársegéd, nyelvileg lektorálta: Krátky Anita, általános iskolai tanár.

/Bíró Gyula (szerk.) Lovadzó… gyerekversek a lóról, Digitális Kalamáris Kiadó, Szarvas, 2014. ISBN:978-615-5431-01-2/

Sz.Zs.

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect