in , ,

Nem nőtt az égig, de a színvonalból nem engedtek

Zongora- és fuvolaszóval fogadták a vendégeket a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola zenei tagozatának hallgatói, Závogyán Zsófi, Frankó Tamara és Sebők László, kollégáik, a képzőművész tagozatosoknak a kiállítására érkezőket szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében. Ahogy azt Brachna Irén igazgató megjegyezte, az idén nem nőttek az égig a festmények a falakon, de így talán tartalmasabb, talán színvonalasabb is lett a kiállítás. Kicsit valóra váltak aggodalmai, hogy kevesen jönnek el a megnyitóra a programdömping miatt, mert tényleg kevesebben jöttek, mint tavaly. Ez nem feltétlenül az érdeklődés hiányát jelenti, inkább annak volt a következménye, hogy kint 14 fokot mutattak a hőmérők, és a szél a homokot kotorta a városrehab hadműveleti zónájából.

Brachna Irén felolvasta polgármesterünk, Babák Mihály sorait, majd a KLIK nevében köszöntőt mondott a fenntartó, a szarvasi tankerület igazgatója, Kepenyes András, aki kijelentette, hogy a művészetek támogatása fontos, a művészeti iskola léte a városnak mindenképpen szükséges, mert növeli annak ismertségét, viszi a hírét.

Brachna Irén mellett Dombóvári Zita és Fabó Éva, az intézet művésztanárai sorakoztak fel, hiszen az ő kezeik alól kerültek ki azok a növendékek, akik képe vagy kerámiája, textilből készült alkotása kiállításra kerülhetett. Ők hárman tárgyjutalmakat adtak át azoknak, akik az év során kitűnően teljesítettek. Ilyenek voltak az április országos kézműves verseny döntősei, Kasik Máté, Szarvák Fanni, Medgyesi Dominik, Molnár Pálma, Harmati Nikoletta, és Farkas Henrietta, valamint Sallai András, aki harmadik, és Megyeri Mária, aki második lett az igazán erős mezőnyben.

Négy növendék munkáját nevezték Egerbe, a Parafrázis című versenyre, amire ismert alkotások újraértelmezését, átformálását várták a kiírók. Ők, négyen, Tóth Bálint, Sarfeinstein Ditta, Borbély Laura és Molnár Kinga, szintén tárgyjutalmat vehettek át kedvenc igazgatójuktól és tanáraiktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az utánpótlás színe-java eljött Szarvasra

A halott város képei – magukért hallgatnak