in , , ,

Földesi: a szocialista pártban nincs csüggedtség, elszántság van

Földesi Zoltán

Komoly következtetéseket vont le a Magyar Szocialista Párt vezetősége a választások eredményeiből. Mesterházy Attila lemondásával felgyorsultak az események, aminek következtében július 19-én rendkívüli közgyűlést tartanak és új elnököt fognak választani. Ezt szerte az országban, csakúgy mint itt, helyben is, megelőzi egy tisztújítás. Az már most látszik, mondta Földesi Zoltán, hogy 2018-ra ez az oldal csak összefogva tud kormányváltó erőként megjelenni. Azoknak, akik érdeklődnek, hogy mi van a bal oldalon kijelentette: a szocialista pártban abszolút nincs csüggedtség, elszántság van. Addig a megújulás útjára kell lépniük, aminek első jelentős eseménye a július 19-én tartandó országos közgyűlés lesz. Azt megelőzően, július 5-én Békés megye szocialista küldöttgyűlése megyei elnökséget és megyei elnököt választ, július 3-án helyben fogják elvégezni ezt a munkát az elmúlt két év számvetésével együtt.

A kormányzati szándéknak megfelelően teljes érdektelenség jellemezte az EU-s választást, mondta. Soha ilyen alacsony, 30% alatti részvételi arány mellett zajlott. Minden párt elvégezte az értékelést. Néhány statisztikai adattal reflektált a Jobbik neki címzett, 10% körüli eredményt célba vevő üzenetére, miszerint éppen a fele szavazatot kapott a jobboldali párt, mint a megelőző választáson. Földesi Zoltán összeszámolta a baloldali – bal, bal-liberális, bal-zöld – szavazatokat és összevetette a Jobbikéval. Az eredmény ismeretében a következőt üzente a helyi szenátusban a szomszédságában ülő Gajdos Attilának:

– Kedves képviselőtársam, Gajdos Attila, szeretném mondani, hogy megmérkőzünk mi ősszel. Világosan látjuk azokat a tendenciákat, ami országosan és helyben is kimutathatók, hogy egy csomó elégedetlen ember Önökre, akik még nem kormányoztak ebben az országban szavazott akkor is, meg most is, majd meglátjuk a helyi önkormányzati választáson hogy alakul a helyi támogatottságuk.

A helyi ügyekre kanyarodva elmondta, mit vár az év végére:

– Ősszel, mikor lemennek az önkormányzati választások, nagyon komoly megszorítások jönnek, a gazdaság eredményei messze nem olyanok, mint amilyet a híradásokban, sikerpropagandában látunk, az ország 97%-át elkötötte a tartalékának. Őszre ki fog fújni a közmunkások kerete és 50 főre fog a START-PLUSZ program lecsökkenni, nagyon sokan az éhezés közelében lesznek.

A legutóbbi önkormányzati ülés legérdekesebb napirendi pontja a Rendőrség éves tájékoztatója volt. Akik figyelemmel kísérték az ülést, hallhatták, hogy számszerűségében javultak a közbiztonsági adatok az elmúlt évekhez képest – mondta Földesi Zoltán. Mégis felvetett egy dolgot, mégpedig a drog problémáját.

– Sajnos Szarvason a Kossuth tér egy fertő. Szeretném mondani a rendőri szerveknek, hogy van arról tudomásunk, hogy nem minden információra ugranak és nem intézkednek – jelentette ki a szarvasi droghelyzettel kapcsolatban.

Fogy a türelem a városrehab kapcsán. Nap mint nap látja, hogy a polgármester, az alpolgármesterek, és mindenki, akinek a megrendelői oldalon ehhez köze van, már-már művezetőként viseltetnek és naponta nógatják, sürgetik a befejezést. Azt gondolja, hogy a végkifejlet fázisába érkeztek, szép lesz a város, fogják szeretni, zárta a helyi ügyeket Földesi Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Értékteremtés a közmunkaprogramban: új buszváró Csabacsűdön

Kárpátalján jártak a nyugdíjasok