in , , , , ,

Intézeti utókezelésre kötelezné a kiszabadított csicskákat a Jobbik

Samu Tamás Gergő

Legutóbb megígérték, hogy javaslatot tesznek a csicskatartás problémájának felszámolására, most, szerdai sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozta azt Samu Tamás Gergő, a Jobbik helyi elnöke, megyegyűlési képviselő.

– A csicskatartás olyan dolog, aminek megoldása túlmutat az önkormányzat lehetőségén, de akár egy-egy hivatalos szerv, pl. a Rendőrség vagy egy szociális szerv lehetőségein is, ezért komolyabb helyen kell a megoldást keresni. Mivel az új önkormányzati törvény már nem ad lehetőséget arra, hogy egy önkormányzat, egy képviselő-testület éljen a korábban még megvolt jogával, a felterjesztés jogával, ezért más módon kellene az Országgyűléshez fordulni, és ezen keresztül akár a Kormányhoz is, hogy lépjen ebben az ügyben és akár olyan jogszabály-módosításokat hajtson végre, aminek köszönhetően előrelépést tudunk elérni a csicskatartással szemben – mondta Samu Tamás Gergő.

Ennek érdekében a szarvasi képviselő-testület jobbikos tagja, Gajdos Attila egy olyan előterjesztéssel fog élni a testületben, egy olyan határozati javaslattal, amiben különböző javaslatokat tesz a csicskatartás megoldására. Amennyiben – még ha módosításokkal is, de – elfogadják a képviselők, akkor hivatalos levélben fordulnak a körzet országgyűlési képviselőjéhez, Dankó Bélához, aki az Országgyűlés igazságügyi bizottságának alelnöke, hogy nyújtson be egy törvénymódosító javaslatot ezzel kapcsolatban, amit, mivel kormánypárti képviselő nyújt be, akár el is fogadhat a Tisztelt Ház.

– Azt szorgalmazzuk, hogyha valakit sikerül kimenteni fogva tartóik közül, akkor ne legyen szabadjára engedve az utcán, hanem szociálpolitikai eszközökkel lehessen őt biztonságosabb, és számára megfelelőbb, az emberi méltóságához megfelelő intézménybe költöztetni. Ez elég radikális javaslat, – mondta Samu Tamás Gergő, – de azt látjuk, hogy ez csak úgy működhet, hogy ha akár a személyes szabadságában korlátozva lehet ez a személy, mert tudjuk, hogy sok esetben szenvedélybetegekről, könnyen befolyásolható emberekről van szó, és gyakran előfordul, hogy visszamennek fogva tartóikhoz, vagy az utcára kerülnek. Ezt mindenképpen meg kell akadályozni. Ezt a javaslatot fogja benyújtani Gajdos Attila képviselő és bízunk benne, hogy a testület többsége támogatni fogja, valamint Dankó Béla is ezen irányelvek alapján nyújtja majd be saját javaslatát, és remélhetőleg az Országgyűlés többsége ezt támogatja – fejezte be tájékoztatóját a szarvasi Jobbik elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Sárgulás: igény az lenne a szárnyalóra

Az új színpadhoz kiszolgáló épületre is nyertek Szentandráson