in , ,

Kihirdették a békéscsabai csülökpörkölt-főzőverseny nyerteseit

Závoda Ferenc, Domokos László

Kihirdették a XIV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé csülökpörkölt-főzőversenyének nyerteseit. A szakmai zsűri az első díjat a Békés Megyei Önkormányzat csapatának ítélte oda 2014-ben.

A díjat a szarvasi Závoda Ferenc vette át. Az önkormányzat képviselő-testületének tagja elmondta: a nyertes pörköltet szabadkígyósi és békésszentandrási képviselő társaival közösen főzte. Hozzátette: az ételben jól ötvözték a három település gasztronómiai hagyományait, a csülökpörköltben Békés megye karakteres ízei köszönnek vissza.

A versenyben második helyen végzett a mezőberényi Piknik Park szálláshely csapata, a harmadik a Kondorosi Betyár csapat lett. A díjakat Bora Imre, a fesztivál főszervezője adta át. A zsűri több versenyzőt részesített elismerésben, a díjakat a Békés Megyei Önkormányzat, a zalakarosi Aphrodite Hotel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlotta fel.

Az eredményhirdetés előtt Domokos László köszöntötte a versenyzőket. Az Állami Számvevőszék elnöke, a fesztivál fővédnöke beszédében kiemelte: a csülökfőzőverseny évről évre megerősíti a helyi közösségekben az összetartozás és az összefogás érzését.

A békés megyei sertésből készül a legjobb csülökpörkölt, az étel a megye figyelemre méltó értéke. A fesztivál a turisztikai vonzerő növelése mellett közvetetten erősíti a sertéságazat fejlődését Békés megyében, a termelés, a feldolgozás és az értékesítés bővülését, a családok jobb megélhetését – hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke.

Békéscsaba, 2014., június 14., szombat (MTI)

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat / Zentai Péter

Lóránt János Demeter munkái láthatók a Körmendi Galériában

Tavirózsák, tündérfátyol, napozó teknősök, bakcsók: kenutúra Bikazugba