in ,

Sinka Imre: szeretnék elindulni 2014 októberében a választásokon

Sinka Imre

– Igen, szeretnék elindulni 2014 októberében a választásokon. Természetesen az önök kezében lesz a ceruza, mondják meg, jól csináltam, nem jól csináltam! – mondta Sinka Imre azon a a lakossági fórumon, amit csütörtökön tartott a Körös Művelődési Ház nagytermében. – Egy kérésem van a település lakosságához. Menjenek el, és nyilvánítsanak véleményt. Nekem az lenne egy pozitív visszajelzés, hogy ha elmenne kétezer szavazó, és véleményt nyilvánítana. Annak az ember fejet tud hajtani, mert az emberek így gondolták.

Bejelentésén túl beszámolt a Körös-parti színpadról, ill. a kiszolgáló létesítményről, a hulladékszállítás dilemmáiról, az M44-es lehajtója körüli helyzetről.

– Óriási dilemma előtt áll az önkormányzat, mondta Sinka Imre, hiszen a 2013-ban alkotott, és most június 30-án életbelépő rendelet alapján települési önkormányzat nem láthat el a hulladékgazdálkodási feladatot – mondta a község első embere.

Ezen oknál fogva július 1-ével szolgáltatót kell kinevezni, vagy megvárni, hogy a katasztrófavédelem nevezzen ki egyet. Jelenleg a kistérség hét településén belül kettő rendelkezik megfelelő engedélyekkel, egy gyomaendrődi, ill. a Csabacsűdi Hulladékgazdálkodási Kft. 18-20 ezer forint per év a környéken az éves hulladékszállítási díj, tájékoztatta a résztvevőket Sinka Imre.

Az M44-es szentandrási lejáróját továbbra sem sikerült visszatetetni a tervre. Az indoklás szerint a költségcsökkentés okán túl sűrű lejárók optimalizálása miatt maradnának a legutóbbi érvényes tervnél, amit annak idején az önkormányzat is elfogadott.

– A javaslat információink szerint a térségi szereplőkkel, az önkormányzatokkal is egyeztetésre került és támogatást kapott – olvasta a hivatalos helyről érkezett indoklást Sinka Imre. – Sajnos ezek szerint Békésszentandrás önkormányzata 2007-ben támogatta, hogy ne legyen az M44-esnek békésszentandrási csomópontja – fűzte hozzá. Sajnos elfogytak az ötletek, hogy hová fordulhatna azért, hogy visszakaphassa a község a lehajtót.

A nagyobb érdeklődésre számot tartó téma mellett több apróbbat is érintett a polgármester, valamint bejelentette, hogy rendszeresen fog lakossági fórumot tartani a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

A nyáriszünet kapujában

Jubileumi évzáró: Oscarral zárult le a Chován 50. tanéve