in ,

A turistáknak tetszik a megújuló Szarvas

Körösladányból érkezett a három hölgy, akik Tessedik fáját keresve szólítottak meg vasárnap délután, ill. ha már itt jártak, szerették volna megnézni azt az akácot is, amit a Hungarikum Bizottság szarvasi ülése után ültettek. Jó helyen keresték az öreg fát, pont előtte álltak, csak a tábla kicsit nehezen látható rajta. Miután elmondtam, mit tudok a fáról, ők is szívesen válaszoltak a kérdésekre. Arra, hogy honnan ilyen jól informáltak akácügyben, elmondták, hogy az újságban olvastak róla, és viszonylag az is gyorsan nyilvánvaló lett, hogy Tessediktől kezdve ismerik a fa magyarországi behozatalának és elterjedésének történetét. Igazán felháborítónak tartották, hogy az Unió ennyire akácellenes álláspontot képvisel ezzel a növénnyel szemben, holott nagyon sok mindenre lehet használni magát a fát is, ill. a magyar akácméz az egyik legjobb minőségű méz.

Miután a hölgyek továbbra is készségesek voltak, megkérdeztem tőlük, hogy hogy tetszik nekik a város. Egyikük elmondta, hogy ő régebben is rendszeresen Szarvason keresztül járt áruért, és akkor is szeretett itt nézgelődni. Most, hogy felújítják, még szebb lett, nagyon tetszik nekik. A belvároson kívül több látványosságot megnéztek, mint pl. a Mini Magyarországot is.

Mikor mi, itt lakók már pattanásig feszült idegekkel várjuk, hogy ismét közlekedni lehessen a városközpontban, erőt ad, hogy egyikük azzal nyugtat, egyszer vége lesz, és megint szép lesz a város. Az utolsó határidő július 15-e, addig még 24-et kell aludni.

Vélemény, hozzászólás?

A programoké volt a tér a múzeumok éjszakáján

Új Vajda: az ígéretek szerint kész lesz időre