in , ,

Szarvasi a kajak EB-n: a hétvégi versenyre utazik Kuli István

Bátor György - Doxi és Kuli István

Hajnalban indul a franciaországi Mantes-en-Yveliness-ben rendezett Ifjúsági és U23 Gyorsasági Európa-bajnokságra Kuli István, szarvasi kajakos, aki kivívta a jogot, hogy Magyarországot képviselje K1 500-on, ill. K4 1000 méteren. Ma délelőtt, mielőtt egy laza evezés erejéig vízre szállt volna, kérdeztük őt, és edzőjét Bátor Györgyöt, Doxit, az EB-ig vezető útról. A kilátásokról egyikük sem szeretett volna jóslásba bocsátkozni.

– Nem tudjuk. Az ő évfolyamát meg az egy évvel idősebbeket ismerjük, mert tavaly találkoztunk velük. Tudjuk, hogy a 98-asok között ő voltak az első, a 97-eseknél is jobb időket ment, de a 96-osokra nincs rálátásunk, – mondta Bátor György. – Az a kérdés, hogy a 96-osok, a két évvel idősebbek között kiket találtak meg egy-egy országon belül az oroszok, a németek, vagy a dánok. Ott nagyon erős nemzetközi mezőny van. Azt tudjuk, hogy a saját korosztályában nem nagyon van ellenfele, mert az EORV-n tavaly mindenkit megvert.

– K1 500-on egyéniben és K4 1000 méteren két győri és egy tiszaújvárosi sráccal jutottunk ki. Erre csak egy válogató volt, aminek a győztese a világbajnokságon, mi, a második helyezettek pedig az EB-n indulhatunk – mondta Kuli István, aki még csak nagyon szerényen és szűkszavúan nyilatkozik, pedig – remélhetőleg – az eredményei alapján hozzá kell szoknia a média figyelméhez.

– Sűrű a mezőny, mert a tavalyi időeredményeket nézve egy másodpercen belül volt az első hat helyezett – sietett a fiatal versenyző segítségére Doxi. – Itt is attól függ, hogy a nagy kajakos országok, németek, oroszok, lengyelek, vagy akár a mostanában nagyon jól menő szerbek mit tudnak összerakni. Jól mennek ők, de nem lehet tudni, hogy a 96-osok között milyen versenyzők vannak. Az ő hajójukban három 98-as és egy 97-es születésűek ül és 96-osokkal fognak versenyezni.

Amennyiben eredményeket tudunk, azonnal hírt adunk Kuli István szerepléséről.

Vélemény, hozzászólás?

Elballagtak a csabacsűdi diákok

Bravúros beugrás