in , , ,

Szomor György és Gubik Petra-est a Vízi Színházban

Gubik Petra és Szomor György

Kedden este kiderült az ég, hogy a Szarvasi Vízi Színház nézőtere megteljen nézőkkel. A színpadon két csodálatos hangú énekes Szomor György és Gubik Petra valamint a művészeket kísérő Hungaian Musical Band nyolctagú zenekara. Szomor György és Gubik Petra művészi képességeit megismerhettük már itt Szarvason is. Szomor György, aki Monte Cristo Grófjaként lépett színpadra Szarvason, majd folytatódott Frank Sinatra – A Hang című produkcióval. De kevesen tudják, hogy 18 évesen a Moho Sapiens frontembereként már a második zenekarát alapította.

Gubik Petra Békéscsabán az Aidában debütált, elvégezte a Színitanházat és mellette egyemen is tanult. Etnográfus, muzeológus diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen ebben az évben. A zenés darabok mellett prózai előadásokban is látni lehet. Szarvason legutóbb a Chioggai csetepatéban Checcat, a Koldusoperában Polly szerepét játszotta. De mindketten jönnek még Szarvasra, hiszen jön a Monte Cristó Grófja, jön az István a király és jön A dzsungel könyve, amelyben mindketten játszanak majd.

Az Angyalbőrben című TV-film zenéjével indult Szomor György pályája és az este is. Szomor György elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját. Játszott a Greasben, amiből hallhattunk egy dalt. Utána kapta meg a Hair-ben Claude szerepét. Kedden este mégis a meghatározóbb Berger dalát az „I Got Life” című dalt énekelte el. A Hair után meghívást kapott az Operett Színházba, ahol az Elisabeth című musicalben Rudolf szerepét játszotta. A nagysikerű darabból Gubik Petra énekelte el a „Már nem én lennék” című dalt.

Szomor György egyik szerepálma vált valóra 1996-ban, amikor elénekelhette A.L. Webber Jézus Krisztus szuperszár című musical címszerepét, amit azóta többször volt alkalma újra eljátszani, más-más színházakban. Szarvasra a „Gethesmane” dalt hozta. Majd elhangzott Szomor György első egész estés musicaljének egy betétdala „Kismadár” címmel Gubik Petra előadásában. Szomor György pályájának következő mérföldköve A három testőr volt, aminél szövegíróként is jegyzik nevét. A darabban Richelien bíboros szerepét kapta és este el is énekelt egy szép dalt.

Ezután következett az Aida, amelyben a dalok szövegeit fordította, írta magyarra. A darabot a Jókai Színházban Gubik Petra főszereplésével mutatták be, ami első szerepe volt a fiatal művésznőnek. Az előadásban Radames szerepét játszotta el Szomor György és a rendezést is elvállalta. A musical három dala is elhangzott. Gubik Petra előadásában az „Oly könnyű ez így”, Radames dalát Szomor György énekelte és „Az ég áld Núba” című gyönyörű dalt Gubik Petra.

Következett egy újabb fontos állomás a Monte Cristo Grófja című musical, aminek zenéjét, szövegét is jegyzi Szomor György, és a címszerepet, valamint a rendezést is magára vállalta. Két dal hangzott el a koncerten az „Egy árny” című, Szomor Györgytől és Gubik Petrától az „Egy élet, több halál” című gyönyörű dal. A következő nagy dobása Szomor Györgynek Frank Sinatra – A Hang című produkció színpadra állítása volt, amiben Gubik Petra Ava Garner szerepét alakította. Egy év múlva Békéscsabán bemutatták az István a király-t, ahol Szomor György Koppányt, Gubik Petra Rékát énekelte. Az előadásból Koppány dala hangzott el.

A következő közös állomás az Operett Színház, ahol az Elfújta szélben játszanak mindketten. Gubik Petra Scarlett O’Hara szerepét, Szomor György pedig az édesapját játssza. De közösen játszanak majd a Fame című produkcióban is, amelyből elhangzott a legismertebb dal Gubik Petrától. Az utolsó dal nem is letett volna más, mint a My Way Szomor Györgytől.

De nem lehetett ilyen könnyen elmenni a Vízi Színház színpadáról két csodálatos hangú énekesnek. A közönség két ráadás dalt kapott, az egyik Máté Péter „Elmegyek” című dala Szomor György tolmácsolásában. Sok-sok taps után végre elhangzott egy közös dal Gubik Petrától és Szomor Györgytől ez „A holnap vár” című nagyon szép dal, az Aidából.

A közel két órás előadás díszlete sem volt mindennapi. A színpad két oldalán Szomor György jelmezei voltak láthatóak, és az elhangzott dal alatt az adott jelmez volt megvilágítva, a háttérben pedig vászonra vetítve az elhangzott dalhoz kapcsolódó plakát, fénykép volt látható. Vagyis egy nagyon különleges koncert tanúi lehettünk. Két nagyon tehetséges előadó művész estje, amely keretében megismerhettük Szomor György pályájának főbb állomásait.

Fotó: Babák Bence

Eperjes Károly: Nem érzem, hogy eltévedtem

Holnap estére ajánljuk: a Vízi Színházban jubilál a Szerelmem, Sárdy