Connect with us

Cervinus Teátrum

Esőnappal nyitott, de repülőrajtot vett a Cervinus Művészeti Fesztivál

Tatár Bianka és Polák Ferenc Holle anyóból vett duettjével kezdődött a fesztivál nyitógálája, amit az előjelzések miatt a Cervinus Teátrum színháztermébe tettek át a szervezők. Hasonlóképpen is folytatódott az ünnepi esemény. A színpadra Babák Mihály polgármester, a város, és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum direktorának összeszokott duettje lépett, hogy közösen emlékezzenek a 15 évvel ezelőtti időkre, amikor színházat álmodtak Szarvasra.

Azok a színház irányában elkötelezettek, akik a szakadó eső ellenére eljöttek a nyitórendezvényre, ízelítőt kaphattak a Cervinus Teátrum új darabjából, a Csodaszarvasból. Elsőként Dósa Zsuzsát és a női tánckart láthatták a Tulipándallal, majd Nádházy Pétert Nimród dalával. Harmadikként a Duna Művészegyüttes állt a nézők elé a tűztánc című koreográfiával. A látottak alapján kár lenne kihagyni. Szerencsére sokan így is gondolják, mert a szombati ősbemutatóra már a belépők 80 százaléka elkelt, így a szervezők a pénteki nyilvános főpróbára is megnyitották a pénztárt.

Az est második felében Derzsi György Sárdy-estjét élvezhették végig a nézők. A Szerelmem, Sárdy monodrámának ez volt az 50. előadása. A bemutató óta Európa több országába is eljutott vele a Cervinus Teátrum művésze. Külön öröm volt számára, hogy a félszázadikat épp Szarvason adhatta elő.

A programban ma a Bál a víz fölött jótékonysági est szerepel. Remélhetőleg az eső engedi a szabadtéri bálozást.

Sajnos kifogytunk a programokból.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán) Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán)

A romantikus történelmi regények írónője volt a könyvtár vendége

Szarvas

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect