Connect with us

Hírek

Bál a víz felett: jó időben, jó hangulatban adták át a Szarvas-szobrot

Mihaleczné Kovács Mária és Závogyán Judit

Tegnap este rendezték meg a Bál a víz felett című jótékonysági estet a Vízi Színházban. Reggel még kétesélyes volt a dolog, hogy az idei eseményre melyik lesz a jellemzőbb, a Bál a víz felett, vagy víz a bál felett, mert a folyamatos esőzésnek egészen délutánig csak nem akart megnyugtató módon vége szakadni. Persze voltak bennfentesek, akik tudták, nem lesz eső, de négy óra körül már az égre tekintve is elég nagy bizonyossággal látszott, hogy a természet jó idővel fog hozzájárulni a jótékonysági esthez.

– A Szarvasért Alapítványt 2000-ben hozta létre Szarvas Város Barátainak Köre, többek között azzal a céllal, hogy összefogja és koordinálja mindazok szellemi, tárgyi és pénzügyi felajánlásait, akik a város fejlődése és hírneve érdekében bármit tenni szeretnének – foglalta össze a rendező alapítvány céljait Hegedűs Éva, az est háziasszonya.

Ez a bál is jótékonysági célokat szolgált, aminek címzettjei olyan szarvasi fiatalok, akiknek továbbtanulása nehézségekbe ütközik. Az előző bál bevételeiből a 2013-14-es tanévben két diák tanulmányait segítette az alapítvány 200-200 ezer forinttal. Az idén ismét pályázatot írnak ki, amit augusztus 1-én tesznek közzé. A beadási határidő 15-e. Egy héttagú kuratórium – szükség esetén pedagógusok bevonásával – bírálja el a beérkezett pályázatokat. A döntés augusztus 30-án kerül kihirdetésre.

A bál ünnepi részében Závogyán Judit, a Szarvasért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Babák Mihály polgármester, – aki egyben a bál fővédnöke – köszöntötte az asztaloknál ülőket, köszönte meg segítő szándékukat.

Az ünnepség legünnepélyesebb momentuma a Szarvas-szobor kicsinyített másának átadása. Ezt az idén Mihaleczné Kovács Mária, a kuratórium korábbi elnöke, jelenleg titkára vehette át, aki meghatottan köszönte a megtiszteltetést, de egyúttal megdorgálta a kuratórium tagjait, mert annak idején arról döntöttek, hogy a díjat olyan fiataloknak ítélik oda, akik a város jó hírét szerteviszik az országban, sőt nemzetközi téren is.

Az ünnepélyes rész után az este jó hangulatban zajlott amihez a jó idő is megadatott.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

(Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia) (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)

Rajtunk múlik: A méhnyakrák el is tűnhetne a betegségek közül

Hírek

Holle 60 (Fotó: Babák Zoltán) Holle 60 (Fotó: Babák Zoltán)

Hatvanadik előadásához érkezett Holle anyó

Cervinus Teátrum

Túl a rájátszás 2. fordulóján

Hírek

Lesz ez majd jobb

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect