Connect with us

Hírek

Gajdos Attila: az ügyelet kérdése egy never ending story

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

– A lényeg az, hogy az átlag magyar embereken tudjunk segíteni, ne pedig a fideszes, vagy Fidesz-közeli vállalkozókon, – mondta Samu Tamás Gergő a szerencsejáték-koncesszió áfamentességeként a köztudatba szivárgott áfatörvény-módosítással kapcsolatban a tegnapi, Gajdos Attilával közösen adott sajtótájékoztatóján.

Egy amerikai filmproducernek és egy debreceni vállalkozónak kedvezett a kormány amikor csökkentették a szerencsejáték áfá-ját, állítja a Jobbik szarvasi elnöke, aki ezt felháborítónak tartja, főleg annak fényében, hogy a kormánypárti politikusok rendre hangoztatják, hogy szükség van a családok, a középosztály, vagy akár az alatta levő rétegek felerősítésére anyagi téren. A Jobbiknak más módszere lenne erre: a kirívóan magas 27%-os áfát csökkentenék, ill. az alapvető élelmiszerekét és a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját 5%-ra, az EU-s minimumra nyomnák le. Bérlakás-építési programot indítanának a multik kihagyásával, tisztán magyar cégek bevonásával.

– A családok terhei óriásiak, egyrészt a jövedelmük nagy részét a rezsi kifizetése, másrészt a törlesztőrészletek, valamint az adók, mint az áfa is, viszik el – mondta. A magas adókat szembeállította azzal, hogy a KSH adatai szerint a bankok a nyereségük mindössze 2,3%-át fizeték be adó formájában. Számtalan esetben nyújtottak be előterjesztést ezügyben, de eddig eredménytelenül. Követelik a kormányt, hogy tegyenek lépéseket ezeken a területeken.

Gajdos Attila never ending story-ként jellemezte az orvosi ügyelet kérdését. Tájékozódott az ügyben, elment dr. Melis János jegyzőhöz, majd a kistérségi irodába, mert bele akart tekinteni az első körben lezárt pályázatokba, ami nem sikerült, mert a közbeszerzési szakértőnél vannak az iratok. Azt az ígéretet kapta, hogy megküldik Budapestről és akkor beletekinthet.

Több dolgot is át kell gondolni ebben a témában, pl. azt, hogy egyáltalán kistérségi szinten kell-e ellátni, ill. érdemes-e közösködni Kondorossal, ami távol is van. Milyen formában lássuk el, vetette fel a kérdést. Kell-e külsős cég, vagy elegendő lenne erre az önkormányzat valamelyik cége.

A közeljövőben írásban is be fogja nyújtani a kérdéseit, felvetéseit dr. Melis János jegyzőnek, mondta Gajdos Attila.

– A lényeg az, hogy a legjobb döntést hozzuk. Én, személy szerint képviselőként is fontosnak tartom az itt élők egészségét, az ügyeleti ellátásnak a színvonalát – fejezte be a témát Gajdos Attila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Virágzó fejszék

Cervinus Teátrum

Dr. Verő Tamás: Élünk, túlélünk, emlékezünk és kutatjuk a múltat

Szarvas

Benkás röpsuli nyáron is

Oktatás

Lengyel-palota Lengyel-palota

Polgármesteri felhívás szarvasi vállalkozások és magánszemélyek felé

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect