Connect with us

Hírek

Gajdos Attila: az ügyelet kérdése egy never ending story

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

– A lényeg az, hogy az átlag magyar embereken tudjunk segíteni, ne pedig a fideszes, vagy Fidesz-közeli vállalkozókon, – mondta Samu Tamás Gergő a szerencsejáték-koncesszió áfamentességeként a köztudatba szivárgott áfatörvény-módosítással kapcsolatban a tegnapi, Gajdos Attilával közösen adott sajtótájékoztatóján.

Egy amerikai filmproducernek és egy debreceni vállalkozónak kedvezett a kormány amikor csökkentették a szerencsejáték áfá-ját, állítja a Jobbik szarvasi elnöke, aki ezt felháborítónak tartja, főleg annak fényében, hogy a kormánypárti politikusok rendre hangoztatják, hogy szükség van a családok, a középosztály, vagy akár az alatta levő rétegek felerősítésére anyagi téren. A Jobbiknak más módszere lenne erre: a kirívóan magas 27%-os áfát csökkentenék, ill. az alapvető élelmiszerekét és a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját 5%-ra, az EU-s minimumra nyomnák le. Bérlakás-építési programot indítanának a multik kihagyásával, tisztán magyar cégek bevonásával.

– A családok terhei óriásiak, egyrészt a jövedelmük nagy részét a rezsi kifizetése, másrészt a törlesztőrészletek, valamint az adók, mint az áfa is, viszik el – mondta. A magas adókat szembeállította azzal, hogy a KSH adatai szerint a bankok a nyereségük mindössze 2,3%-át fizeték be adó formájában. Számtalan esetben nyújtottak be előterjesztést ezügyben, de eddig eredménytelenül. Követelik a kormányt, hogy tegyenek lépéseket ezeken a területeken.

Gajdos Attila never ending story-ként jellemezte az orvosi ügyelet kérdését. Tájékozódott az ügyben, elment dr. Melis János jegyzőhöz, majd a kistérségi irodába, mert bele akart tekinteni az első körben lezárt pályázatokba, ami nem sikerült, mert a közbeszerzési szakértőnél vannak az iratok. Azt az ígéretet kapta, hogy megküldik Budapestről és akkor beletekinthet.

Több dolgot is át kell gondolni ebben a témában, pl. azt, hogy egyáltalán kistérségi szinten kell-e ellátni, ill. érdemes-e közösködni Kondorossal, ami távol is van. Milyen formában lássuk el, vetette fel a kérdést. Kell-e külsős cég, vagy elegendő lenne erre az önkormányzat valamelyik cége.

A közeljövőben írásban is be fogja nyújtani a kérdéseit, felvetéseit dr. Melis János jegyzőnek, mondta Gajdos Attila.

– A lényeg az, hogy a legjobb döntést hozzuk. Én, személy szerint képviselőként is fontosnak tartom az itt élők egészségét, az ügyeleti ellátásnak a színvonalát – fejezte be a témát Gajdos Attila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect