Connect with us

Hírek

Legális: forgalommal szemben bringázni a Kossuth utcán

Ma van a városrehab befejezésének az utolsó határideje. Lehet, hogy még itt-ott kapirgálnak egy kicsit, de ha megnyitják a Vajdát, és várhatóan a hét vége felé megnyitják, akkor ezek az elmúlt év kényelmetlenségeihez képest már észrevehetetlenek lesznek.

Ha néhány apróbb módosítással is, de lassan visszakapjuk a Kossuth utca környékét a közlekedésre. Némi változással. Ha valaki megszokásból közlekedik vagy parkol, meglepődhet, mint ahogy jelen sorok írója is, akinek felcsillant a szeme a SZIRÉN előtt egy szabad hely láttán, és könnybe lábadt, mikor két rendőr várta az autója mellett, akik udvariasan felhívták a figyelmet a megállni tilos táblára.

A második változás nem lesz szokatlan, ugyanis valami téves szabályértelmezés folytán eddig is bringáztak a forgalommal szemben a Kossut üzleti részén, de mostantól legálisan lehet behajtani kerékpárral a Bíróság felől. Több kerékpáros szóvátette, hogy az autósok leordították őket a kerékpárról, ill. közel haladtak el mellettük. Az út valóban nem széles, mint ahogy a magyar autósok sem toleranciájáról híresek. Az ő türelmüknél egyébként csak a Vasút utcán közlekedő kerékpárosok karjelzéseiből van kevesebb.

A múzeum előtt még nem nyitották meg a Vajda Péter utcát. Ez egyirányú lesz a Szabadság utca felől a Vasútig. Az evangélikus Ótemplomnál torkollik be a Bíróság felől egyirányú Kossuth utca nyugati szakasza, aminek a főpróbája szeptember 1-én lesz, főleg, ha az iskola első napján esni fog. Mi, zöldpázsitiak, sajnos már sejtjük az eredményt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect