Connect with us

Hírek

Interaktív botanikai múzeum nyílt a Pepi-kertben

Tegnap mutatta be a nagyközönségnek dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatónője legújabb attrakciójukat, a botanikai múzeumot, azaz Pepi gróf varázstanyáját. Az állandó kiállítást a kert területén levő tanyaépületben rendezték be, ahol nem csak botanikai jellegű dolgokat láthatnak az érdeklődők, hanem a Pepi-kert történetét, és a mai élővilágot is bemutatják.

A feladat az volt, hogy korszerű interaktív installációkat helyezzenek el a tanyán, mondta a Tonuzaba Entertainment Kft. ügyvezetője, Endresz István. Így 6 db érintőképernyős kijelző, interaktív padló, ill. multimédiás ablak és még több látványos és érdekes dolog került az épületbe, ahogy azt a mai kor megkívánja.

– Mindenféleképp az volt a cél, hogy valami érdekes legyen, ne egy száraz kiállítás – mondta dr. Hanyecz Katalin, az Arborétum igazgatónője. – Egy tanyaépület a fiatal korosztály számára nem egy érdes dolog, sőt, alig lehet őket berángatni egy tanyába, hogy megnézzék, mi található ott. Nem nagyon érdekli őket, viszont ha ebbe belül egy olyan ellentétes dolgot valósítunk meg, mint ezek az interaktív informatikai elemekkel, amik ide bekerültek, ezzel a két ellentétes dologgal előremenő irányt, többszörös hatást tudunk elérni, mintha külön-külön jelennének meg ezek az elemek.

Közeli terveik között egy oktatási épület is szerepel, ami pillanatnyilag több sebből vérzik még, de az Arborétum igazgatónője bízik abban, hogy szeptember végén át tudják azt adni.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Trunk Tamás (Fotó: Babák Zoltán) Trunk Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

És hogy kerül a sneaker a színpadra?

Hírek

Darida Norbert: Rengeteg munka vár még ránk

Hírek

Fánkból volt a kerítés a mozgáskorlátozottaknál

Hírek

Ismét harmadik helyezés az UTE-csarnokból

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect