Connect with us

Hírek

Hogy valami jól legyen építve, kétszer kell megépíteni

2014-et Ybl-emlékévvé nyilvánították az építész születésének 200. évfordulója alkalmából. Ennek tisztelegve újabb makettet, a Wenckheim-kastélyt kicsinyített mását adtak át a közönségnek a Mini Magyarország makettparkban, aminek az eredetijét 132 éve szentelték fel Szabadkígyóson.

– Hogy valami jól legyen megépítve, azt tulajdonképpen kétszer kellene megépíteni, – idézte Ybl Miklóst Doncsev András, az NKA alelnöke, annak kapcsán, hogy az épülettel kapcsolatban az volt a kérés, hogy az ország legfényesebb, legkorszerűbb hajléka legyen.

A megrendelőnek, Wenckheim Krisztinának olyan kérései voltak Ybl Miklós felé, hogy a kastélynak annyi ablaka legyen, ahány nap van az évben, annyi szobája, ahány hét, és annyi bejárata, ahány évszak, valamint legyen benne kápolna, ebédlő, télikert, könyvtár, női zeneszalon, férfiszalon pipázóval, nappali dolgozó és alkóvos ágyfülkés hálószoba. Semmi se legyen egyforma, mégis harmonikus. Vajon mindez teljesíthető-e már az első próbálkozásra, merült fel Ybl Mikósban, derült ki Doncsev András köszöntőjéből.

A szalagot fanfárok hangja mellett vágta át Bukovinszky Béla, a Mini Magyarország makettpark tulajdonosa, Dankó Béla, körzetünk országgyűlési képviselője, Dunai Jánosné, Szabadkígyós alpolgármestere és Doncsev András, az NKA alelnöke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect