in , ,

Tíz aranyat nyertek a házigazda magyarok – köztük Dombvári Bence

Dombvári Bence

Összesen tíz arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a Szegeden rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.

Szombaton első lett 1000 méteren az idősebb korosztályban Dombvári Bence, a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakpáros – utóbbi egység megvédte címét – és az ifjúságiak mezőnyében a kenus Hajdu, aki Balla Leventével párosban egy második helyet is gyűjtött. A Lucz, Sólyom, Papp Cintia, Jankó Zita összetételű ifjúsági női kajaknégyes bronzérmet szerzett 500 méteren.

“Fantasztikus eredményt produkáltak fiataljaink, akik tíz aranyat, összességében tizenöt érmet nyertek ezen a világbajnokságon és itt Szegeden is bebizonyosodott, hogy nem csak Magyarországon erős a sportág, az egész világon növekszik a népszerűsége – értékelt Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző. – Huszonkét nemzet szerzett érmet, tizenkét ország nyert aranyat, és minden kontinensnek lett érmes versenyzője, ami hatalmas szó. Rendkívül erős volt ez a világbajnokság, amelyen a mieink túlszárnyalták a várakozásainkat, le a kalappal mindenki előtt. A fiatalok bizonyították azt, amiben eddig sem kételkedtünk: továbbra is van merítési lehetőség, rengeteg tehetséges versenyzőnk van.”

A magyar csapat szenzációs teljesítményével első lett az éremtáblázaton, és a legjobb nemzetnek járó díj mellett átvehette a legjobbaknak járó elismerést női és a férfi kajakban is.

Budapest/Szeged, 2014. július 19., szombat (MTI)

Fotó: szeged2014.hu

Vélemény, hozzászólás?

Csoda Szarvason

Szarvasié a hét asztrofotója: Fátyol az égen