in , , ,

Az operától a popig Steinkohl Erikával

Steinkohl Erika

Csütörtök este majdnem teltházat köszöntött Kozák Orsolya a Körös Televízió főszerkesztője és Bohák Péter szerkesztő, műsorvezető a Vízi Színház színpadáról.

Steinkohl Erika az este címének „Az operától a popig” címet választotta, amelyben női érzéseket szólaltatott meg dalban, Komáromi Anett pedig prózában A női érzések pedig sokfélék, ez Barta Gábor zongorakísérete mellett az este folyamán ki is derült. Mozart Despina áriájával indította az estét, majd felhangzott Ibsen Peer Gynt drámájának opera változatából, a szerelmes Solvejg dala, amit Edvard Grieg komponált. Még mindig opera a Sámson és Delila Csókáriája, a szerelmes, gonosz varázslatot hozta el a nézők számára. Majd könnyedebb dallamok Eisemann Mihály három dala csendült fel Steinkohl Erika tolmácsolásában. Következett Kozma József Hulló falelvek című örökzöldje. És egy beteljesületlen szerelem énekben, – Mária Magdolna dala Webber nagysikerű musicaljéből. Egy bolondos dal a Sheldon bloom szintén Webbertől, egy szakítós a Ha legközelebb látlak és egy nagyon szerelmes a Woman in Love azaz a Szeremes asszony, amit eredetileg Barbra Streisand énekelt. E dal érdekessége az volt, hogy angolul kezdte, majd magyar szöveggel énekelte a gyönyörű dalt. Steinkohl Erika nagyon szép tiszta hangja szárnyalt a Vízi Színház színpadáról, és a közönség szívéig hatolt.

A dalok között felhangoztak magyar költőnők szerelmes versei. A már Szarvason is jól ismert költőnő Szabó Ila több verse. De hallhattuk szerelmes verseket Kaffka Margit, Hajnal Anna Nemes Nagy Ágnes tollából. Elhangzott az Anyeginből Tatjana levele szintén prózában, Lenszkij dalának zongorafutamai közben. Nagyon tetszett Komáromi Anett versmondása, amely érzésekkel teli tiszta érthető.

A ráadásdal a Ha legközelebb látlak című volt közkívánatra, azzal a feltétellel, hogy a közönség is énekel, nem is akárhogy, hanem mikrofonba. A két művésznő járta a nézőteret és énekeltette a közönséget.

Jó példával jártak elöl a szarvasi családok összefogásában

Rekordfogásért éves horgászjegyek a Körösök szívében