Connect with us

Hírek

Paradicsom a tenyészbikáknak

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt területeken hagyományosan több tízezres nyájak legeltek, de ezeket a nagyüzemi gazdálkodás következményeképp teljesen megszűntek, hangzott el azon a rendezvényen, amin a Kardoskút-Sóstói területen folyó munkákat mutatta be Pozderka Imre szakmai menedzser, mezőgazdasági felügyelő. Az igazgatóság a védett természeti területeken ismét őshonos állatok csordáival, pl. a 300 egyedet számláló magyar szürke szarvasmarha gulyával oldja meg a gyepek kezelését, ami a növényzet fajösszetételére, az ehhez kötődő madárfajok, a vörös és a kék vércse, az ugartyúk és a túzok populációira, de olyan emlősökére is, mint pl. az ürge is nagyon kedvező hatással van.

– A Kardoskút-Sóstói telep fejlesztése két ütemben valósul meg – mondta el Pozderka Imre kérdésünkre. – Az első ütem már befejeződött tavaly. Ez a rendezvény a második ütem közbenső eseménye.

Jelen esemény apropóját az új, harminc tenyészbikának elhelyezését biztosító 2000 négyzetméternyi bikaszállás, ill. takarmánytároló és gépszín elkészülte adta, amiről a fejlesztés előtt és után készült fotókon mutatta be a projekt szakmai menedzsere a változásokat. Maga a telep több mint 3 hektár. Az eredetileg 1229 négyzetméternyi beépített rész ezzel megduplázódik. Nagyon modern és korszerű, ugyanakkor tájba illeszkedő lesz. Igazi paradicsom az egyedszám fejlesztése körül fáradozó tenyészbikáknak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

Mozgalmas hétvége a jégen

Hírek

Kisebb birkózóinknak is megkezdődött a szezon

Hírek

Reál hét a Vajdában

Hírek

Deli Ibolya és Szilvási Szilárd Deli Ibolya és Szilvási Szilárd

A magyar virtus hozta meg a győzelmet a horgász-világbajnokságon

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect