in , ,

Élményvadászat táborokkal … ha uncsi a vakáció

A nyári vakációt megunni nem lehet. Ezt kijelenthetjük. Viszont élményszerűvé, emlékezetessé tehetjük gyermekeink számára egy pici tervezéssel és figyelemmel.

Ebben segít minden évben a szülőknek a Cervinus Teátrum, hiszen szünidős táborait egész nyáron kínálja a diákoknak több turnusban. Az idei nyár kézművesei, fafaragói és művészpalántái már befejezték egy hetes táborozásukat a Szarvasi Arborétumban, ahol még a hőség, vagy az eső sem szab gátat a szaktábori programok megvalósításában.

A kézművesek folyamatos „szöszmötölése” az alapanyagok fogyásával és a boldogsághormonok növekedésével egyenesen arányos. Nincs olyan ötlet, ami ne újulna meg 30 gyermek fantáziája által. A nyári emlékek és az új alkotások pedig már a második nap megtöltik az erre szolgáló kosarakat, dobozokat. A gyermekek nem kis örömére.

A fafaragók idei témája a pásztorművészet és a pásztorok eszközei volt. Ügyességet kívánt a kásakavaró elkészítése, örömöt jelentett a fokos, vagy a saját faragó kés kifaragása és díszítése a 20 fiúnak ebben a turnusban. Elkészült a témahét szobra is közös munkában: a pásztor birkájával és a pulival. Ez utóbbi szoborkompozíciót már a látogatók is megtekinthetik az Arborétum üvegházában, ahol a készítők neve is hamarosan felkerül egy emléktáblára.

A Nyári Művészeti Tábor már 9. alkalommal zárult a múlt hétvégén kiállítással. A pasztell, akvarell technikát a diákok idén a mesék nyújtotta élmények, gondolatok képi kifejezésére használták délelőttönként. Délután játékba és kézműves alkotómunkába kapcsolódtak be – fáradhatatlanul. A közel 30 fős gyereksereg sok szép alkotása a Cervinus Teátrum előcsarnokában tekinthető meg a nyár végéig tartó kiállítás keretében.

A Cervinusház próbatermeiben a Fitness tábor résztvevői (fiúk, lányok)edzettek az elmúlt hetekben. A sokszínű órabeosztás és szabadidős program két turnusra való gyermeknek is kedvet csinált az idei táborhoz, melyben a Szarvason elérhető összes fitness mozgásforma képviseltette magát. Az edzések mellett étkezési tanácsok, szépségápolás, kirándulás és sok nevetés kísérte ennek a témahétnek a napjait.

A nyárnak még korán sincs vége, így a táborozásnak sem. Természetbúvárok és néptáncra éhes diákok várják, hogy az augusztusi turnusokban ki-ki kedve és érdeklődése szerint gyűjtse a barátokat, elményeket, vagy a rovarokat. A táborvezető, szervező pedig mindeközben ötlet,- és élményvadászból lassacskán mormotává válik…Sebaj!

Illés-házibuli Bródy Jánossal Nagy Sanyi* Körös-parti kéglijében

Gazemberékkel mondtak köszönetet a dolgozóknak