Connect with us

Csabacsűd

Csatán járt a csabacsűdi küldöttség: mélyült a barátság

Egy busznyian, 37-en utaztak Csabacsűdről Csatára, az Alsó-Garam Menti Nyári Fesztiválra szombaton. A küldöttségben helyet kaptak a Hagyományőrző Népdalkör és Citera Zenekar, a Szlovák Önkormányzat és a képviselő testület tagjai, a Szlovák Kör Egyesület elnöke, ill. a Csabacsűdi Szolgáltató Kft. vezetője is. Hajnali fél hatkor indult a busz, hogy tizenegy órakor már a vendéglátók finom uzsonnáját fogyaszthassák a szépen feldíszített csatai vadászházban.

Fehér Jánosné Kati néni a szlovák önkormányzat elnöke mesélt a szombati utazásról, aki csak a legjobbakat tudta elmondani a vendéglátókról. Elmondta, hogy a csataiak vendégszeretetére jellemző, hogy már a határon várták a csabacsűdi buszt, hogy a díjköteles szakaszokat el tudják kerülni, ill. a búcsú után a határig kísérték őket.

Az uzsonnát követően a színpadi produkciókig baráti beszélgetéssel telt az idő. Közben Varga János, Csata polgármestere ismertette a délután programját, ill. a színpadi menetrendet.

– Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör és Citera Zenekar lépett fel magyar és szlovák népdalokkal, és a szülők közössége a fekete-fehér táncukkal.

Ez falunap volt, ahol Csata környező települései és két testvértelepülése, Tokod és Csabacsűd volt jelen. Összesen huszonhatan mutatkoztak be.

A program délután három órakor kezdődött Csata tájházánál, ahonnan a vendégek népviseletbe öltözve vonultak a rendezvény helyszínére. A fesztivál nagyon gördülékenyen ment. Kiváló szervezéssel négy óra alatt mindenki a deszkákra lépett, köztük a két csabacsűdi együttes is.

Fehér Jánosné elmondása szerint a csabacsűdi küldöttség nagyon jól érezte magát.

– Nagyon barátságos falu, nagyon vendégszeretőek, nagyon szeretik Csabacsűdöt – foglalta össze Csatáról alkotott véleményét Kati néni.

Képek: Fábri Melinda és Válkovszki Mihály

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Műfüves pályát avattak Csabacsűdön

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A csabacsűdi hagyományőrzők ámulatba ejtették a közönséget

Csabacsűd

Az M44 kunszentmártoni hídja (Fotó: Babák Zoltán) Az M44 kunszentmártoni hídja (Fotó: Babák Zoltán)

Road44 – az út, ami összeköt

Csabacsűd

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Nagyobb arányú győzelem is benne volt

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect