Connect with us

Békésszentandrás

Kovács Lacus: ahol akarat van, ott lesz érem is

Bogár Gábor és Kovács Lacus

Az augusztus 14-én, csütörtökön, Minszkben, Fehéroroszországban kezdődő Egyetemi és Főiskolai Világbajnokságra készül a szarvasi-békésszentnadrási kajakpáros, Bogár Gábor és Kovács László.

– Egy nagyon színvonalas világbajnokság lesz – mondta Kovács Lacus, miután a Körös-kupa Sándor Tamás emlékversenyen befutottak Bogár Gáborral. – Igazi nagymenők lesznek. Tavaly is ott voltak a legjobbak, oroszok, fehéroroszok, csehek, lengyelek, litvánok, angolok, németek.

Tavaly 1000 méteren bronzérmes, 500 párosban hatodik lett a szentandrási kajakos. Most 200 méteren indul négyesben, ahol reményei szerint akár a dobogó legmagasabb fokára állhatnak, ill. 500 párosban Bogár Gáborral, akivel elégtételt szeretne venni a tavalyi hatodik helyért, amikor betakarítottak egy hínármezőt. Most a dobogó a kitűzött cél.

A felkészülésükkel kapcsolatban elárulta:

– Jelenleg Tótka Sanyival edzünk, aki a világ egyik leggyorsabb kajakosa, és Gyomaendrődön lehetőségünk van vele készülni, valamint a szintén szarvasi származású Tóth Tibor az edzőnk. Azt gondolom, hogy nagy lehetőség előtt állunk, amire a legjobbakkal, profin tudunk felkészülni.

A felkészülésnek már csak némi anyagi híja van. A több százeres költség mellett a táplálkozásukra is oda kell figyelniük. Jó hír, hogy azóta mögéjük állt a Gallicoop, a Medicago Kft., a Geomark Kft., a Barex Kft. a Gráf Kft., a Szarvasi Agrár Zrt. és magánszemélyek is, de a a lyuk még nincs teljesen befoltozva így sem, tudtuk meg Dobruczky Zsolttól, a Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club elnökétől, így további szponzorokat is szívesen látnak.

– Nem mindegy, hogy hogyan indulunk el egy világbajnokságon, de megoldjuk. Úgy gondolom, hogy kezd minden összeállni – jelentette ki a pozitív gondolkodást egyébként doktori szinten művelő Kovács Lacus.

– Ahol akarat van, ott lesz érem is – fejezte be frappánsan az interjút.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect