in , , ,

STG: a helyi gazdaság élénkítésére és a fiatalok helyben tartására koncentrál októbertől a jobbikos városvezetés

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

– Úgy gondoljuk, mi, jobbikosok, fontos, hogy szebbé és jobbá tegyük Szarvas városát, városunkat, és fontos, hogy felújítsuk a belvárost is a külső területek mellett. Ezek mind nagyon fontos dolgok. Örülünk, hogy a város erre pénzt is nyert, de azt láthattuk, hogy a határidőkkel óriási gondok voltak, a kivitelezési munkálatok majd minden területen hibáktól hemzsegtek – mondta Samu Tamás Gergő, a szarvasi Jobbik elnöke Gajdos Attilával közösen tartott sajtótájékoztatóján. – Azt tapasztaltuk, azt láttuk, hogy káosz uralkodott a városrehabilitáció körül. Csoda, hogy valamilyen szinten ez a rémálom véget ért, és most már birtokba vehetik a szarvasiak az újonnan átadott részeket, területeket. Úgy látjuk, ennek felelőse is van. A városvezetés az egész kivitelezési és pályázati esemény csúcsán áll. A polgármester és a többi vezető a fő felelőse ennek. Úgy gondolom, hogy a város lakosai október 12-én erről is véleményt kell mondjanak, és elküldjék azt a városvezetést, amelyik dilettáns, olykor tragikomikus módon végezte a munkáját, és olyan városvezetést választ, amely a várost ésszerűen és normálisan tudja majd fejleszteni, javítani.

A Jobbik helyi elnöke kifogásolja a munkák minőségét és botrányosnak a műszaki ellenőrzést, átvételt. Amellett, hogy fontosnak tartja a városszépítést, a városvezetésnek négy éve már a helyi gazdaságra is hatással kellene lennie. Munkahelyekre van szükség, hogy az elvándorlás csökkenjen, a fiatalok ne menjenek külföldre vagy a fővárosba. A jobbikos városvezetés októbertől kezdve ezen fog munkálkodni, mondta Samu Tamás Gergő.

Gajdos Attila több témában kérte a figyelmet. A városrehabra röviden visszakanyarodva reméli, hogy elmúlik az az időszak, amikor a viacolor gazdaság fog erősödni, és tényleg valódi gazdaságfejlesztés lesz az országban, nem csak statisztikajavító közmunka. Ezért fog dolgozni az jövőben.

Egészségügy

Magyarország Európa egyik legbetegebb nemzete. Az Alföldön a legrosszabb a helyzet. A férfiaknak alig van esélyük megélni a nyugdíjkorhatárt. Több pénzt kellene az egészségügyre és az oktatásra fordítani. Összevonások, ágyszámcsökkentések vannak a környék kórházaiban. A szarvasiak ezt érzik a bőrükön, jelentette ki az egészségüggyel kapcsolatban Gajdos Attila.

Ügyelet

Megoldás a többletforrás. Ha az OEP normatíva nem elég, akkor az önkormányzatoknak kell többletforrást biztosítani.

Háziorvoslás

A vidéknek az orvos vonzó, megtartó képessége nagyon gyenge. Nagyon kevés orvos marad itt. Elöregedettek az orvosok. Az önkormányzat nem képes évek óta gyermekorvost idevonzani, de háziorvosok tekintetében sem jobb a helyzet. A megoldás az, hogy az önkormányzatnak forrást kell erre biztosítani, amire akár egy ösztöndíj-program lehetne a megoldás.

Hovatartozás: Békéscsaba vs. Orosháza

Nagy felháborodást váltott ki a városban, hogy Békéscsabáról átkerült a kórházi ellátás Orosházára. Akkor is felmerült, hogy a Békéscsabainál kevésbé felszerelt kórház, sok embernek voltak kétségei, hogy az megfelelő lesz-e. A megközelítése is sokkal rosszabb, mint Békéscsabának. Ebben a kérdésben sem született semmi pozitív lépés, hiába írt Polgármester Úr és az önkormányzat levelet a hatóságnak, úgy látszik, hogy az orosházi lobbiérdek, vagy az ottani fideszes önkormányzatnak az érdeke erősebb, mint a szarvasi fidesz-többségű önkormányzat érdekérvényesítő képessége. Sajnos elült ez az ügy, csend van körülötte – mondta Gajdos Attila, aki kérte Dankó Béla országgyűlési képviselőtől, hogy az önkormányzat egyhangú kérésének megfelelően, miszerint ismét szeretne a város Békéscsabához tartozni, járjon el.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi foci: lyukas az utánpótlás labdája

Zenepavilon: nagy sikert aratott Szabados-Tóthék családi kvartettje