Connect with us

Hírek

Víz, hal, ember a víz felett

Ünnepélyes külsőségek között rendezték meg tegnap este a Víz-Hal-Ember Közhasznú Alapítvány díjátadóját a víziszínpadon. Gaál Roland járási hivatalvezető egy korábbi főnökétől vett idézettel vezette be a díjak átadását.

– A legszebb elismerés, amikor civilek civileknek adnak díjat, mert ilyenkor a társadalom ismeri el a munkájukat – mondta Gaál Roland. – Ha valakit nagyon megdicsérnek, akkor lehet, hogy abba hagyja a munkát.Remélem, hogy díjazottjainkkal ez nem így lesz, és szép életút áll még előttük saját szakmájukban és saját területükön – kívánta  a járási hivatalvezető a három díjazottnak, ill. mivel a két magánszemély mellett egy alapítványt is a színpadra szólítottak, annak munkatársainak.

Az idén dr. Janurik Endrét a Halászati Kutatóintézet kutatóját a vizek minőségének vizsgálata terén végzett három és fél évtizedes munkája okán találta a kuratórium méltónak az „Embert a Vízért” díjra.

Dr. Bakos János szintén a HAKI kutatója volt. Nevéhez több genetikailag nemesített pontyféle fűződik. Az alapítvány 2014-ben az “Ember a halért” díjat adományozta neki.

Harmadikként az „Ember az emberért” díjat adták át, amit az „Emberöltő” Alapítvány vezetője, Tóth Tamásné vett át, aki egyből maga mellé szólította a nézőtéren ülő munkatársát, dr. Kantiné Szín Máriát, mert mint mondta, az érdem nem az övé, ők egy nagy csapatban dolgoznak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

A Jobbik szerint az Európai Unió és Szovjetunió közül választunk vasárnap

Hírek

Csodaösvényen kalandozhatnak az Arborétum látogatói

Hírek

Élménypedagógia – mit ad a gyerekeknek a „szabad-ég” óvoda?

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect