in ,

Vitaminnap eső előtt, eső után

A sötét, gyülekező felhők ellenére kisebb tömeg gyűlt össze augusztus 8-án délután, a Bencsik Mihály Spottelepen. A nemrégiben elkészült új szabadtéri színpadon tartották az idei, sorban 8. sport-és vitaminnap megnyitóját. A köszöntők sorát Gaál Roland, a szarvasi járási hivatal vezetője kezdte.

– Nagyon drukkolok ennek a rendezvénynek – mondta. – Emlékszem arra, hogy a tavalyi évben a művelődési ház falai között tartották a megnyitót és nem tudták olyan szélesre tárni az ajtót, hogy a rekkenő hőség ne jöjjön be. Ennek ellenére a programok nagyon jól sikerültek. Azt szeretném, hogy idén ez megismétlődjön.

Sinka Imre polgármester beszédében utalt a nyitott, szabadtéri színpadra, amely idén hozzájárul a rendezvény színvonalának emeléséhez. Hozzátette, a sport-és vitaminnap keretei szűkebbek a tavalyihoz képest – amikor EU-s források is rendelkezésre álltak – ennek ellenére a szervezők mindent megtettek a sikerért. Kiemelte, a két napos rendezvény a civil szervezetek támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg, akikkel közösen május óta folyik a szervező munka. Cél, hogy minden a sport-és vitaminnap minden évben előremutató legyen és magában rejtse a fejlődés lehetőségét. Ezt szolgálja az a közösségi helyiség is, amely a sporttelepen még az idei évben átadásra kerül, így jövőre a rendezvény újabb arculatelemmel bővül.

A megnyitót színpadi produkciók követték. Először a békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület tanulói adtak ízelítőt széles repertoárjukból. A nyolc éves szentandrási dalkör Kodály-válogatásokkal kedveskedett a közönségnek, a gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Csoport pedig egyéni és kiscsoportos, látványos koreográfiákkal mutatkozott be.

A délután további részében a beérkezett pálinkák eredményhirdetésére került sor. Dr. Olasz Imre, a zsűri elnöke elmondta, idén összesen 17-en neveztek, a legkülönbözőbb gyümölcspálinkákkal. A harmadik helyet végül Major Imre, a másodikat Lénárt Zoltán szilvapálinkája, az elsőt pedig Pálus Anikó birsnedüje érdemelte ki.

A programok augusztus 9-én egész nap folytatódnak. Az érdeklődőket többek között főző, sárkányhajó és sörivó verseny, kulturális programok és tombola várja. A délután során fellép Kovács Kati, este pedig a fiatalok egyik nagy kedvence, Takács Nikolas szórakoztatja a közönséget.

Egy kisebb zápor ugyan a megnyitó alatt meglepte a vendégeket, mégis bízunk Sinka Imre szavaiban, mely szerint az eső csak bemutató jellegű volt és legközelebb csak a jövő héten fog Békésszentandrás környékén járni.

Vélemény, hozzászólás?

Nagyváradi Erzsébet megidézte Szabó Magdát, Agyigót

Foci: lesz-e második része a “nagy menetelésnek”?