Connect with us

Hírek

Öt manó a Körös-parton

Szerda este a gyermekeké volt a Vízi Színház nézőtere és persze azoké a felnőtteké, akik szeretik a mesét, és Weöres Sándort. Tarsoly Krisztina által írt és összeállított mesejáték Weöres Sándor verseire épült és a „Bóbita-fantáziák” címet kapta. A versek között voltak ismert és – ahogy a szinopszis fogalmaz – „elveszett” költemények is. A mese négy manóról szól, akik az ötödik manó keresésére indulnak, aki elvesztette szárnyát, hangját és színét. A mese végére persze minden rendben lesz és feltűnik a hatodik szereplő is – a kisgyerek, – aki azt hiszi megbántotta Pillát, a kedvenc manóját, Pilla pedig azt hiszi ő bántotta meg játszótársát, ezért ment el. A történet a kicsiknek megfelelő mondanivalóval nagyon jó volt. Bevallom felnőttként is kellemes előadást láttam. A manók labdáznak, megsértődnek, durcásak, de kiengesztelik egymást, örülnek, tanakodnak, de tudják csak együtt kereshetik meg társukat Pillát, akinek szüksége van rájuk. A manókról csak annyit: “Attól, hogy valamit nem látsz, az még nem jelenti azt, hogy nem is létezik.”

Nos, a „színészmanóknak” minden elismerésem, hogy a harminc fokban beöltözve játszották végig az előadást, nem lehetett könnyű. Kajla, a piros manó: Presits Tamás, Mala, zöld manó: Czitor Attila, Hablaty, kék manó: Bíró Gyula, Labdacs, sárga manó: Tatár Bianka, Pilla, lila manó: Köböl Lilla szh. Mindezt könnyedén, mosolyogva, természetesen, ahogy egy manóhoz illik. Nagyon jó volt Fekete Péter játéktere, a hófehér körhinta, a földgömb labda. A jelmezeket Petrovszki Árpád találta ki. Jó ötlet, hogy minden manónak külön színe volt. (Persze lehet, hogy ez természetes a manóknál!) A dalok Vitéz László munkája. Hangszerelés, effektek: Király Péter. Rendezte: Tarsoly Krisztina.

Tarsoly Krisztina, aki kétéves kisfiával Bencével eljött Szarvasra, nem véletlen, hogy a mesék felé fordul egyenlőre, hiszen most minden percét kisfia tölti ki. A gyermekek pedig nagyon fogékonyak a dallamos versekre, amilyenek Weöres Sándor versei.

A fotókat Berec Zsolt készítette.

Kiemelt

Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű) Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)

Saját dalokkal lepi meg a közönséget az ART zenekar

Beharangozó

Luca napi fénykereső – iskolai játszóház a Gyakorlóban

Oktatás

Elkészült a szarvas városi geotermikus rendszer fejlesztés II. üteme

Szarvas

Felhívás – Túzok Vándorkupa alkotói pályázatra

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect