Connect with us

Subscribe

Hírek

Az idén a sujtásos technika volt a kézimunkatábor témája

Harmadik alkalommal rendezték meg az idén a szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunka Szakkör tagjai immár hagyományosnak nevezhető kézimunka-táborukat. Az idén a sujtás ékszerek készítését tanulták meg a résztvevők egy szakoktató, Kissné Hégely Szilvia irányítása mellett, tudtuk meg Kurucz Jánosnétól.

A háromnapos program pénteken Urbancsokné Ildi kézműves tanyáján kezdődött, ahol lovaskocsikáztak ill. megtekintették a tájházat. Szombaton egész nap a sujtásos ékszerek készítése volt a téma. Ottjártunkkor is ezeknek az ékszereknek a készítése folyt nagy szorgalommal.

– Ez egy modern technika – felelte Kurucz Jánosné, Terike arra a kérdésünkre, hogy honnan származnak a sujtásos ékszerek. – Az alapok megtanulása után mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy a gyöngy és a sujtászsinór kombinációjából milyen nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat, hajcsatokat készít. Ez nem egy hagyományos, népi technika, nagyon modern és ma nagyon divatos ékszerkészítési mód.

Az idén negyvenen jöttek el a táborba. A 20 hazai pályán tanuló szarvasi szakkörtag mellé Szigethalomról, Tázlárról, Szeghalomról, Tiszaföldvárról, Ceglédről és Mezőtúrról érkeztek vendéghallgatók a Körös-parti táborba.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!