Connect with us

Csabacsűd

Mindent vittek: a csabacsűdi gasztronómia nagy diadala volt az elmúlt hétvége

Csanádapácán a VIII. Kakasfesztiválon és a XVI. Gyomaendrődi Halfőző Versenyen járt a Csabacsűdiek Baráti Köre a hétvégén, tudtuk meg Jansik Györgynétől, az egyesület elnökétől. Mivel mind a két fesztiválon szerettek volna részt venni, a kör ketté osztódott, hogy eleget tudjanak tenni mindkét meghívásnak.

– Mind a két rendezvényen részt szeretett volna venni a csapat, ezért két részre oszlottunk. A nagyobb fele Gyomaendrődre ment, Csanádapácára kicsit kevesebben – mondta az egyesület elnöke. Nem volt rossz döntés.

– A csanádapácai Dohánylevél Egyesület hívott meg minket a csanádapácai önkormányzat szervezésében lebonyolított Kakasfesztiválra. Nem első alkalommal vettünk részt ezen a rendezvényen. Igaz, nem nagy létszámmal jelentünk meg, de úgy érezzük, hogy Csabacsűd és az egyesület hírnevét öregbítettük, mert elhoztuk az arany fokozatot a kakaspörkölt kategóriában.

Gyomaendrődre sem mentek hiába a csabacsűdi szakácsok. Ha vízpartja nincs is, bebizonyították, hogy nem ezen múlik a halételek készítésének tudománya. Körösi-Tiszai halászlé kategóriában I. helyet szereztek, valamint arany fokozatra minősültek, csakúgy, mint az Egyéb halétel kategóriába. Ha már ott voltak, elhozták a közönségdíjat is, így ők lettek az verseny abszolút győztesei is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Az ember szíve odavaló, ahol született

Csabacsűd

Hatalmas második félidővel, két Kiss Gabi fejessel fordított a Csabacsűd

Csabacsűd

Félmaraton ötödször, futógála huszonkilencedik alkalommal

Csabacsűd

Pecznik Péter (fehérben) (Fotó: Babák Zoltán) Pecznik Péter (fehérben) (Fotó: Babák Zoltán)

Kettős emberhátrányból győzelem a favorit ellen

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect