Connect with us

Hírek

Három nap, kétszáz lelkész: Szarvason tartja munkaévkezdő konferenciáját az evangélikus egyház

A Vízi Színházban tartott zenés áhitattal fejeződött be a Magyarországi Evangélikus Egyház országos munkaévkezdő konferenciájának első napja tegnap este. A háromnapos konferenciára mintegy 200 lelkész érkezett az ország minden részéről, köztük két korábbi, Szarvason szolgálatot teljesítő lelkész, Laczi Roland és Kollár Zsolt is.

– A lelkészek munkaévkezdő konferenciáját második alkalommal tartjuk így, országos szinten – mondta Lázár Zsolt esperes kérdésünkre. – Általában kerületi rendezvények szoktak lenni, aminek már régi, több tízéves hagyománya van, hogy minden évben augusztus utolsó hetében három napot együtt vannak a lelkészek és egy adott témáról értekeznek. Így jöttek most Szarvasra, ahol a mezőgazdasági főiskola és helyi vállalkozók adtak egy olyan ajánlatot étel, szállás, valamint a Vízi Színház tekintetében, ami visszautasíthatatlan volt. Komoly helyszíneket, Győrt, Gödöllőt és Piliscsabát megelőzve érkezett így Szarvasra ez a rendezvény, ami három napig tart. Ezidő alatt például bibliatanulmányokat hallhatunk, műhelytanulmányokat folytatunk, püspökeink igehirdetését hallgathatjuk. Carina Sundberg – ő egy svéd lelkész, akinek az – előadására fűzzük fel ezt a három napot. Mellette fontos esemény a sárkányhajóverseny és a Luther-sörnek a bemutatója.

Ezen az estén dr. Fabiny Tamás püspök teljesített szolgálatot a deszkákon. Előtte a színpadra lépett a Luther’s Roses kórus, Derzsi György, aki a Tessedikből adott elő két dalt, és a Békéscsabai Jókai Színház művésze, Liszi Melinda, aki gitárkíséret mellett három megzenésített József Attila-versset mondott el.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán) Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Egy Jókais lány + egy Cervinusos fiú = két tehetséges színművész különleges estje

Szarvas

Öt nemzet fiai edzettek a III. nemzetközi birkózótáborban Szarvason

Sport

A kert és muzsika fiatalon tartja a lelket

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect