in ,

Ráfért már: kívül-belül megújul az idősek átmeneti otthona

– A folyosó végén kerül kialakításra az orvosi és a betegszoba, ami mindenféleképp az egészségügyi ellátásnak a színvonalát fogja az intézményen belül emelni egy akadálymentesített blokkban, így egy kis komplex egészségügyi centrum fog a folyosó végén kialakulni – mutatta be a Körös-Szögi Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában működő Szarvasi Idősek Átmeneti Otthona bentlakásos intézmény korszerűsítését Kovácsné Molnár Katalin, a szociális és gyermekjóléti intézmény vezetője a legutóbbi testületi ülés előtt történt bejáráson. Az egészségügyi centrum kialakítása azonban csak egy apró szelete a az egésznek, mert teljesen kicsomagolják az épületet, majd minden elemében új köntöst kap, miközben a felszín alatt is kicserélésre kerül minden.

A jelenleg 24 fős kapacitással működő idősek átmeneti otthonán az idő és a használat mély nyomokat hagyott. Látta, folyamatosan követte a testület, hogy szükség van a felújításra, tette hozzá az intézményvezető, így ennek, ill. egy 100 százalékos támogatási intenzitású pályázati lehetőségnek térben és időben történt szerencsés találkozása eredményeképp 113,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társulás és egyben a város is.

Ennek következtében teljes körűen, kívül-belül teljesen megújul az intézmény úgy, hogy közben hat férőhellyel bővül is a befogadóképessége és egy igazi, élhető otthon lesz.

A munkák október 1-én kezdődnek, és 2016. március 31-ig kell az utolsó szegnek is a helyére kerülni, ill. a kialakítandó e-pontot bekapcsolni.

Vélemény, hozzászólás?

Chován évnyitó: még van lehetőség pótfelvételire

Gajdos Attila: Szarvast vissza kell venni azoktól, akik túszul ejtették