Connect with us

Hírek

Ráfért már: kívül-belül megújul az idősek átmeneti otthona

– A folyosó végén kerül kialakításra az orvosi és a betegszoba, ami mindenféleképp az egészségügyi ellátásnak a színvonalát fogja az intézményen belül emelni egy akadálymentesített blokkban, így egy kis komplex egészségügyi centrum fog a folyosó végén kialakulni – mutatta be a Körös-Szögi Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában működő Szarvasi Idősek Átmeneti Otthona bentlakásos intézmény korszerűsítését Kovácsné Molnár Katalin, a szociális és gyermekjóléti intézmény vezetője a legutóbbi testületi ülés előtt történt bejáráson. Az egészségügyi centrum kialakítása azonban csak egy apró szelete a az egésznek, mert teljesen kicsomagolják az épületet, majd minden elemében új köntöst kap, miközben a felszín alatt is kicserélésre kerül minden.

A jelenleg 24 fős kapacitással működő idősek átmeneti otthonán az idő és a használat mély nyomokat hagyott. Látta, folyamatosan követte a testület, hogy szükség van a felújításra, tette hozzá az intézményvezető, így ennek, ill. egy 100 százalékos támogatási intenzitású pályázati lehetőségnek térben és időben történt szerencsés találkozása eredményeképp 113,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társulás és egyben a város is.

Ennek következtében teljes körűen, kívül-belül teljesen megújul az intézmény úgy, hogy közben hat férőhellyel bővül is a befogadóképessége és egy igazi, élhető otthon lesz.

A munkák október 1-én kezdődnek, és 2016. március 31-ig kell az utolsó szegnek is a helyére kerülni, ill. a kialakítandó e-pontot bekapcsolni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Tirják László (Fotó: behir.hu) Dr. Tirják László (Fotó: behir.hu)

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott dr. Tirják László

Szarvas

4. és 5. szarvasi helyezés a szegedi vébén

Sport

Díjátadással zárult a Vízi Színház kilencedik évada

Szarvas

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect