Connect with us

Békésszentandrás

Tánc: Szarvasról Bécsbe Szentandrás és Amerika érintésével

Makan Zsuzsi és Melis Betta

Két szarvasi lány, Makan Zsuzsi és Melis Betta versenytáncos, mindketten a szentesi Szilver TSE versenyzői. A tánc révén a világ több országában is forogtak már partnereik karján, csak a jelentősebbek említve: Kanadában, az USA-ban és Indiában. Mostanában Bécsben, a Wiener Konzerthausban a Salute to Vienna koncert szereplőiként kápráztatják el a közönséget táncukkal – és szépségükkel.

A nyár elején történt, hogy a Newjság nagyon ideiglenesen Bécsbe akkreditált tudósítóját Makan Zsuzsi meghívta a Salute to Vienna koncertre – amit történetesen pont egy magyar karmester, Kollár Imre dirigált – aminek a szentesi Szilver TSE táncosai, köztük Zsuzsi is aktív részesei voltak, így kettejük közül ő mesélt arról, hogy jutott Szarvasról Békésszentandrás – Kanada – USA útvonalon Bécsbe.

– 15 éve táncolok. Több helyen is megfordultam. Békésszentandráson a Vértessy Táncegyesületben kezdtem, aztán Békéscsabán és Szentesen táncoltam, illetve a szentesi Szilver TSE-ben táncolok most is. Az egyesület kapcsolata a Salute to Vienna-val már vagy tíz évre tekint vissza. Amerikában és Kanadában indult el az egész program szilveszteri-újévi koncertként egy magyar származású osztrák férfi, Glatz Attila szervezésében. Bécsi zenéket, klasszikusokat, operákat, operetteket játszanak. Az idén márciustól decemberig Bécsben is majdnem minden nap látható a program ugyanazokkal a karmesterekkel és énekesekkel.

Az osztrák fővárosra jellemző, klasszikus és könnyedebb zenéket is felvonultató, humorral bőségesen átszőtt műsorrendben többnyire Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre darabjaiból játszik a zenekar, hogy az odaérkező turistáknak is bemutassák a keringők, operák, operettek világát.

A bécsi fellépéssorozat után ismét készülnek Amerikába, ahol a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint hat fellépésük lesz. Addig pedig formában kell tartani magukat a szarvasi táncosoknak, maradnak az edzések, csakúgy, mint a szigorú étrend.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Örömhír és gyertyafény

Békésszentandrás

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect