in , , ,

Szentandrásiak a szentandrásiakért szlogennel mutatkozott be a Fidesz választási csapata

A szentandrási Fidesz-jelöltek. Középen Hévizi Róbert és Dankó Béla.

Kedden este bemutatkoztak a Fidesz-KDNP szentandrási jelöltjei. Az esemény súlyát mutatja, hogy Dankó Béla is eljött, hogy pontot téve a szóbeszédek végére legitimálja a csapatot.

– Az elsődleges célja ennek az eseménynek az, hogy az önkormányzati választásokhoz közeledve bemutassam önöknek a békésszentandrási jelöltjeinket, hiszen most már elmondhatjuk, hogy hivatalosan jelöltek. Leadták a szükséges aláírásokat, amiket össze kellett gyűjteni, regisztrálásra kerültek, éa a helyi választási bizottság döntése alapján ők a jelöltjei a Fidesz-KDNP pártszövetségnek – jelentette ki Dankó Béla.

– Lezárult a jelölési folyamat a Fideszen belül is, amelynek az első eleme az volt, hogy a helyi Fidesz-csoport ülésén született egy döntés, egy javaslat arról, hogy ki legyen a polgármester-jelölt, és kik legyenek a képviselő-jelöltek. Ezt a döntést a megyei önkormányzati választásokat előkészítő bizottság véleményezte és támogatta, és támogató nyilatkozatával küldte tovább az országos választmánynak, ami szintén hozott egy döntést, amiben szintén megerősítette ezt, tehát alulról építkezve teljesen demokratikus döntés született a helyi javaslatok alapján. Ezen javaslatok alapján most már el tudom mondani önöknek, hogy a Fidesz helyi polgármester-jelöltje Hévizi Róbert úr – nevezte meg a polgármester-jelöltet, majd ismeretségük kezdetétől bemutatta, kiemelve a sportban, a köz- és a civil életben végzett munkáját.

Hévizi Róbert röviden bemutatta a programját, ami négy, a turizmus, a gazdaság (település-fejlesztés), a népjóléti kérdések és a kultúra pillérén nyugszik. Ismertetőjében kitért a település adottságainak kihasználására, folyamatos út- és járdaprogramjukra, a vállalkozók helyzetbehozására, a foglalkoztatásra, amivel kapcsolatban megerősítette, hogy a közmunkaprogramot és a szociális szövetkezetet is meg fogják tartani, sőt tovább szeretnének lépni benne. Programjában megemlítette az oktatást, az iskolát, a művelődést is.

– Így képzeljük el az elkövetkezendő öt év képviselő-testületét és szeretnénk ebben a felállásban dolgozni, mert nagyon sok olyan teendő van, amit meg kell változtatni a településen – mutatta be a Fidesz-KDNP békésszentandrási jelöltjeit, Nemcsényi Zsolt Fidesz-KDNP, Rusz Zoltán Fidesz-KDNP, Barna Antal Fidesz-KDNP, Rusz Mihály Fidesz-KDNP, ifj. Virág Sándor független, Major Attila független jelöltet.

Nagyon sok pénz, közel félmilliárd forint érkezett Szentandrásra 2011 óta, amióta a választók jóvoltából képviseli a környéket, mondta Dankó Béla zárszóként, ebben 50 milliónyi 3 ütemben a működés fenntartásának érdekében, 433 milliót pedig a Kormány engedett el. Az európai források következő hétéves ciklusa alatt megint nagyon sok pénzt lehetne Békésszentandrásra hozni, de hogy ez hatékony legyen, ehhez neki olyan partnerekre van szüksége, akik hatékonyan tudják felhasználni az ide érkező forrásokat, úgy, hogy ezt érezzék és lássák a szentandrásiak, mondta a körzet országgyűlési képviselője.

Vélemény, hozzászólás?

Új lendületet adnának Szarvasnak: bemutatkozott a nagycsaládosok csapata is

Rendkívüli közgyűlést tartottak a vajdás öregdiákok