Connect with us

Cervinus Teátrum

Napsütésben kezdődtek a Szilvanapok: mi volt ennek a valószínűsége?

A várakozásokhoz és az előrejelzésekhez képest csodálatos őszi időben zajlott le a XVII. Szilvanapok megnyitója és az első napja. Az, hogy hajnali kettőkor eleredt az eső, már keveseket érintett. Akiket igen, múgy is el voltak már ázva.

A baljós kilátások ellenére már a megnyitóra is nagyon sokan kilátogattak. A felvonulás a Cervinus Teátrumtól a Tessedik Sámuel Múzeum előtt felállított fesztiválsátorig tartott, ahol a vendégek és városvezetés köszöntötte a közönséget. A színpadon bemutatkozott Békés megye új kormánymegbízottja, Gajda Róbert is, akit még a megnyitó második részében három sorstársával, dr. Melis János jegyzővel, Hodálik Pál alpolgármesterrel és Gaál Roland járási hivatalvezetővel együtt borlovaggá ütöttek.

A nemzetiségi politikától az ősszel visszavonuló Mótyán Tibor először szlovákul, majd magyarul köszöntötte a résztvevőket szlovák önkormányzat és a Tessedik Sámuel Kertbarátkör nevében.

– Azoknak a kertbarátoknak a nevében, akiknek sok-sok évvel ezelőtt megjelent az álmukban a Szilvanap, és úgy látszik, hogy ez az álom szépen valósult meg. Amikor elkezdődött, akkor valóban még csak Szilvanap volt. Szilvanapokká és hatalmas fesztivállá nőtte ki magát a minket követő szervezőknek köszönhetően – mondta Mótyán Tibor, a három napra való jókívánságait megelőzően.

– Óriási örömmel vettük birtokba ezt a megújult régi szép helyünket, a Szilvanap rendezvény helyszínét. – Ezt már Csasztvan András, a szervező Cervinus Teátrum igazgatója mondta, ugyanis a Szilvanapok az idén ismét az Evangélikus Ótemplom környékén kapott helyet. – Nagy-nagy öröm fog el, hogy szinte mindenki elfogadta a meghívásunkat, itt vannak azok a civil szervetek, szakmai szervezetek és művészeti csoportok, amelyek nélkül nem jöhetett volna létre, mert hatalmas összefogás kell ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön és megfelelő körülmények között várjuk önöket. És természetesen itt vannak önök, vendégeink a városból a környező településekről, a járásból, a megyéből és távolabbról is. Nekem egy dolgom van, hogy jó szórakozást kívánjak most itt ahhoz, amit most itt gasztronómiában, kulturális eseményekben feltálalunk.

Eseményekben pedig nincs hiány. Szerencsére az idő sem olyan kegyetlen, mint ahogy az reggel kinézett. Délutánra a helyi időjárást követők változékony, de inkább esőmentes napot jósoltak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect