Connect with us

Hírek

Korda György megküzdött az időjárással és nyert: soha ennyi nézővel nem zárultak még a Szilvanapok

Korda György megküzdött az időjárással és nyert: soha ennyi nézővel nem zárultak még a Szilvanapok

Többen felvetették, hogy az évekre visszanyúló csapadék-statisztikákra való tekintettel előrébb kellene hozni a Szilvanapokat, mert ilyenkor mindig esik. Sajnos a szilvának megvan az a rossz tulajdonsága, hogy ilyentájt érik, úgyhogy csak így, viszonylag szűk időintervallumban lehetne tologatni, de nem biztos, hogy lenne értelme megküzdetni a nyárzáró fesztiválokkal és az iskolakezdés előtti stresszel.

Nyilván, senki sem szeret esőben caplatni, esőben fesztiválozni, de az esős fesztivál nem ilyen. Az esős, saras, szutykos fesztivál az olyan, mint – ahogy arra Szarvas első számú fesztivál-szakembere, Bukovinszky Béla felhívta a figyelmünket – a Glastonbury Festival, ahol egyetlen egy nap, mondjuk a nyitónapon szeretnék gumicsizmaárusításra monopóliumot kapni, és attól kezdve lenne a Newjságnak egy állandó tudósítója Hawaii szigetén. Na, az, az esős fesztivál.

Annak ellenére, hogy az idő a mi fogalmaink szerint a tűrőképesség határait feszegette, a Szilvanapok elnyerte a legkiválóbb esős fesztivál minősítést. Ennél kulturáltabb körülmények között aligha lehet letudni egy fesztivált, legyen bármilyen idő. Lehet rosszat mondani a rekordcsapadékot hozó időre, de azt nem lehet elvitatni, hogy a lélektani pillanatokban nem esett. Ha ehhez köze van esperesünknek, és bizonyítani is tudja, akkor abból 12-én le kell vonni a következtetést.

A zárónapot az Evangélikus Ótemplomban a termésáldás, a fesztiválsátorban a receptverseny eredményhirdetése és Korda György neve fémjelezte. Magyarország pókerpápája elválaszthatatlan párjával, Balázs Klárival lépett a deszkákra. Ekkor még a nap is kisütött, ami jól is jött, mert a sátron kívül faltól falig álltak a rajongók. Korda György elárulta, katonakorában sokat járt Szarvasra koncertezni. Az egykori óvónőképző mellett felállított színpad mögött azt is elárulta, hogy nem csak koncertezni jött nagyon szívesen a városba, így elképzelhető, hogy a nézőtérről jónéhány kedves ismerőse, na és pár kedves haragosa is integetett neki.

Alig léphetett le a színpadról, az ég csatornái megnyíltak, és harmonikaszó mellett berekesztették a XVII. Szilvanapok rendezvénysorozatát.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect