Connect with us

Hírek

Fölszállott a szilvafára a páva

Sajnos a Fölszállott a páva gálaműsora a Vízi Színház helyett a Cervinus Teátrumban került bemutatásra, ahol még a pótszékeken is ültek. Mint kiderül, az óvatosság helyénvaló volt, mert míg bent a táncosokról szakadt a víz, odakint az égből.

A köztévé vetélkedőinek díjazottjai közül a színpadra lépett Kacsó Hanga, 2014 nyertes énekes szólistája, debreceni Majer Tamás, aki a műsorban olyan hitelesen beszélt a pásztorkultúra szépségeiről és nehézségeiről, hogy egy svájci néző gyűjtést szervezett a megsegítésükre, vagy a tekerőjén megerősített tekerőkarral játszó Patonai Bátor, de itt volt még Hajdara Tamás és Herczeg Hajnalka Anikó táncosok, Tintér Gabriella és Kurdi Gábor is. A műsort két szarvasi táncegyüttes, a Tessedik Táncegyüttes és ha már indul a gyerekpáva, stílszerűen a Chován junior táncegyüttese, a Sköcök műsora keretezte.

Herczku Ágnes, a Fölszállott a páva műsorvezetője Csasztvan András tevékenységét és szarvasi hagyományápolást méltatta, mire a Cervinus Teátrum igazgatója a Newjság később feltett kérdései közben szerényen csak azt mondta, hogy már az is megtiszteltetés, hogy Hercku Ágnes tudja, milyen munka folyik nálunk néptáncos fronton.

A felnőtt Fölszállott a páva díjnyerteseiből válogatott gálaműsor utazik az országban. A műsorrend annak függvényében változik, hogy éppen melyik díjazott és zenész ér rá. A szokásos fellépőkön kívül sikerült elérni, hogy két szarvasi táncegyüttes is közéjük kerülhessen.

– Az előadás rendezői elfogadták, hogy ha Szarvasra kerül ez a gála, akkor felléphet a Tessedik Táncegyüttes, és helyet kap a műsorban a szarvasi gyerekcsoport, ha már meghirdeti a tévé ezév decemberében, Mikulás-napra a Fölszállott a gyerekpávát, akkor hagy legyen gyerekegyüttes is egy ilyen gálaműsorban.

A műsorban a korábban említetteken kívül a színpadra léptek – a korábban Honvéd Táncegyüttes – ma Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect