in ,

Kamionok dübörgése mellett nyílt meg a mobilitási hét

Kamionok dübörgése közepette nyitották meg az Európai Mobilitási Hetet a Fő téren. Elsőként polgármesterünk, Babák Mihály szólt, aki mint mondta, az elsők között személyesen írta alá a kerékpáros chartát, amiben deklarálták, hogy milyen fontos számunkra az egészséges közlekedés.

– Gyalogos övezeteket próbálunk létrehozni a városban, ami úgy gondolom, hogy nagyon fontos, de nagy az ellenállása pontosan a gépjárművekkel közlekedőknek. Ha sikerül az autómentes napoknak és mobilitási heteknek elérni azt, hogy szemléletünkben ne kívánjunk a boltunk vagy a munkahelyünkre gépjárművel közlekedni, és megállhatunk távolabb is, és akkor talán több teret tudunk biztosítani a kerékpárral, sőt, a gyalogosan közlekedőknek. Ezügyben apró lépésekkel lehet csak haladnunk, hisz maga a közvélemény átalakítása is és a közgondolkodás átalakítására is szükség van. Biztos megtapasztalták, hogy több utcát egyirányúsítottunk, de még ebben nem ült el a város zaja, hogy ezt nehezen fogadják el. Igen, meg kell gondolnunk, meg kell fontolnunk mert azt mondják, miénk a tér. Ez pedig akkor a mienk, amit térként használunk és néha gyalogosan is közlekedünk – mondta Babák Mihály polgármester, aki a legközelebbi tervekről annyit árult el, hogy a város két végén, az Arborétum és a Gallicoopnál megpályáztak egy-egy körforgalom kiépítését, mint mondta, ez azért fontos, hogy ne rohanjanak be a városba.

Polgármesterünk után a projekt szervezői szóltak még, majd a Székely általános iskolájában a Nagycsaládosok Egyesületének drogellenes kampányhoz kapcsolódó interaktív kiállítást mutatták be az érdeklődőknek, ami a hét folyamán nyitva áll a szarvasi fiatalok előtt. A Polgármesteri Hivatal dísztermében délelőtt “bringás vért az életért” szlogennel várták a véradókat. Köztük a mobilitási hét záróakkordjaként egy kerékpárt sorsolnak majd ki.

Vélemény, hozzászólás?

Fölszállott a szilvafára a páva

Ragadós szokások