Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Hírek

Kamionok dübörgése mellett nyílt meg a mobilitási hét

Kamionok dübörgése közepette nyitották meg az Európai Mobilitási Hetet a Fő téren. Elsőként polgármesterünk, Babák Mihály szólt, aki mint mondta, az elsők között személyesen írta alá a kerékpáros chartát, amiben deklarálták, hogy milyen fontos számunkra az egészséges közlekedés.

– Gyalogos övezeteket próbálunk létrehozni a városban, ami úgy gondolom, hogy nagyon fontos, de nagy az ellenállása pontosan a gépjárművekkel közlekedőknek. Ha sikerül az autómentes napoknak és mobilitási heteknek elérni azt, hogy szemléletünkben ne kívánjunk a boltunk vagy a munkahelyünkre gépjárművel közlekedni, és megállhatunk távolabb is, és akkor talán több teret tudunk biztosítani a kerékpárral, sőt, a gyalogosan közlekedőknek. Ezügyben apró lépésekkel lehet csak haladnunk, hisz maga a közvélemény átalakítása is és a közgondolkodás átalakítására is szükség van. Biztos megtapasztalták, hogy több utcát egyirányúsítottunk, de még ebben nem ült el a város zaja, hogy ezt nehezen fogadják el. Igen, meg kell gondolnunk, meg kell fontolnunk mert azt mondják, miénk a tér. Ez pedig akkor a mienk, amit térként használunk és néha gyalogosan is közlekedünk – mondta Babák Mihály polgármester, aki a legközelebbi tervekről annyit árult el, hogy a város két végén, az Arborétum és a Gallicoopnál megpályáztak egy-egy körforgalom kiépítését, mint mondta, ez azért fontos, hogy ne rohanjanak be a városba.

Polgármesterünk után a projekt szervezői szóltak még, majd a Székely általános iskolájában a Nagycsaládosok Egyesületének drogellenes kampányhoz kapcsolódó interaktív kiállítást mutatták be az érdeklődőknek, ami a hét folyamán nyitva áll a szarvasi fiatalok előtt. A Polgármesteri Hivatal dísztermében délelőtt “bringás vért az életért” szlogennel várták a véradókat. Köztük a mobilitási hét záróakkordjaként egy kerékpárt sorsolnak majd ki.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Hirdetmény a téli rezsicsökkentési támogatásról

Közérdekű közlemények

Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Polák Ferenc karakterszerepben is jól érzi magát

Cervinus Teátrum

Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László) Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László)

Hó, hideg és fagyos szél

Hírek

Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán) Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

Két jó csapat találkozóján a döntőben maradtak alul U-11-eseink

Hírek

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!