Connect with us

Hírek

Az év végére kész a szarvasi fövenystrand

Régen tervezték, most megvalósul a szarvasi fövenystrand, mondta Hodálik Pál a tegnapi testületi ülés előtti bejáráson, amin a Körös-parton zajló beruházást tekintették meg a képviselőkkel az érdeklődők. Az elmondottak szerint rá sem fogunk ismerni a strandunkra, annyira meg fog változni – előnyére.

Jelenleg is gőzerővel folyik az érintett terület két végében – két külön helyrajzi számú telken, az eddigi szabadstrand és az óvónőképző üdülőjének a helyén, két kivitelezővel – a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények építése. Ezekben mosdók, WC-k, akadálymentes WC, öltözők, tároló helyiségek és büfé is helyet kapnak majd, csakúgy, mint kenu és kerékpárkölcsönző is. A területen egy gyermekjátszótér, asztalok és padok is lesznek.

Békés és Kunszentmárton is szeretett volna egy-egy hajókikötőt építeni, ebbe az ötletbe csatlakozott be Szarvas régi álmával. A Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz nyújtott be és nyert a 63 millió összköltségvetésű projektre 50 milliónyit.

A kiszolgálóépületek már állnak, hamarosan indul a föveny kialakítása is, de ezt csak téli vízállás mellett tudják elkezdeni. A lényeg, hogy ezév december 31-ig be kell fejezni a beruházást, azaz jövőre már az új strandon fürödhetünk.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect