in , ,

Szentandrásiak egymás között

Bencsik János, Hévizi Róbert és Babák Mihály

Bencsik János országgyűlési képviselő és Babák Mihály, Szarvas város polgármestere volt a vendége Hévizi Róbert polgármester-jelöltnek és a szentandrási Fidesz alapszervezetnek azon a lakossági fórumon, amit a Körös Művelődési Ház nagytermében tartottak péntek este, ami megtelt érdeklődőkkel. Nem jöttek hiába, mert a rendszerváltás óta a legszórakoztatóbb és legkulturáltabb kampányrendezvényen vehettek részt, ahogy az a nyugati demokráciákban megszokott, és ahogy annak a magát nyugatihoz számító tanuló-demokráciákban egyébként lennie kellene.

Az alapvetően kampánycélokat szolgáló fórum elején Nemcsényi Dóra és Derzsi György lépett a színpadra. Az ezt követő másfél óra is inkább a Kultúrházi Kávéház című sorozatba illett bele, mint egy választási kampányba, mert a két vendégből ömlött a szó. Volt idejük gyakorlatot szerezni a politikai szórakoztatóiparban és éltek is vele.

Bencsik János Békésszentandrás szülötte, és mostanában is havonta több alkalommal jön Körös-parti házába pihenni. 16 évig volt a 75 ezres Tatabánya polgármestere, párhuzamosan országgyűlési képviselő. Megbocsát ellenfeleinek, de nem felejt. Polgármesterként nem kívánt tanácsot adni, gyakorló horgászként viszont kifogásolta, hogy a Szarvas-Békésszentandrási holtágban kevés sikerélmény éri halügyben, ezért áthallgat egy másik szentandrási ágra, a siratóira. Valamit kezdeni kell ezzel, hogy a turisták több élménnyel menjenek haza, mondta.

Ezzel meg is ütötte az első rést a frakció pajzsán, mert természetesen egyből vitába szállt vele Babák Mihály, aki pl. vezetékneve alapján bizonyíthatóan bír szentandrási felmenőkkel. Nem szereti politikai ellenfeleit. Ötödik polgármesteri ciklusának fut neki. Nem szeret horgászni, ezért Bencsik János halak számával támasztott észrevételét nem tudta maradéktalanul elfogadni, viszont bármikor kész volt tanácsot adni.

A vendéglátó Hévizi Róbert komoly vezetői képességekről tett tanúbizonyságot azzal, hogy sikerült visszavenni a szót a két polgármestertől, inkább Babák Mihálytól, akit néha még az Országgyűlésben is csak kapcsolóval lehetett elnémítani.

Miután ez sikerült, megismertethette a hallgatókkal a négy pillérre felépített, “Szentandrásiak a szentandrásiakért – mert együtt könnyebb” szlogennel indított programját, amiben a turizmus fejlesztése, szálláshelyek bővítése, korszerűsítése, a szentandrási termékek, termények promótálása, utak, járdák minőségének javítása, kerékpárutak bővítése, háromlencsés közlekedési lámpa az ABC-nél, térfigyelő kamerák felszerelése, a közmunkaprogram folytatása, vállalkozások támogatása, szociális és népjóléti kedvezmények visszaállítása, településfejlesztési kérdések szerepeltek.

Programismertetőjének végén felhívta a csapatát, Barna Antalt, Nemcsényi Zsoltot, Rusz Mihályt, Rusz Zoltánt, Major Attilát és ifj. Virág Sándort a színpadra, majd miután ő is felment közéjük kijelentette:

– Így, ilyen összetételben szeretnénk megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyeket nagyjából vázoltunk, illetve az élet írja a forgatókönyvet, vevők vagyunk mindenre, ami a település fejlődését és előrehaladását adja. Várjuk szavazataikat október 12-én.

A rendezvényt Derzsi György Erkel Bánk bánjának legismertebb áriájával, a Hazám, hazám kezdetűvel zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Az év végére kész a szarvasi fövenystrand

25 éves a Gallicoop: happy birthday!