in , , ,

Egy égési sérült szarvasi kisfiú részére várnak AB RH- vércsoportú donorokat

Egy szarvasi kisfiú súlyos égési sérüléseket szenvedett egy véletlen baleset következtében. Jelenleg Budapesten, a Bethesda kórház égés-intenzív osztályán kezelik. Sorozatos életmentő műtéteken kell átesnie, melyhez AB rh negatív vérre van szüksége.

Ezért kérjük az Önök segítségét, mert jelenleg irányított véradásra van szüksége a gyermeknek. A békéscsabai kórház területén lévő vérellátó állomáson várják az önkéntes véradókat.

Aki szeretne segíteni és azonos a vércsoportja, kérem feltétlen mondja az állomáson, hogy irányított véradásról van szó.

A gyermek adatai:
Mogyorósy Máté István
TAJ: 132 606 121
Szül. idő: 2012. 11. 18.
Vércsoport: AB negatív
Lakcíme: 5540 Szarvas, III. KK. 77.
anyja neve: Pálinkás Edit
MRE Bethesda Égés-Intenzív Osztály

Az alábbi levél kíséretében érkezett a kérés egy ismerőstől, ami bizonyítja, hogy valós eset áll a háttérben, nem egy hoaxról van szó:

A segítséged szeretném kérni! Bizonyára hallottál arról a szarvasi kisfiúról, aki égési sérülést szenvedett 2 hete, jelenleg is életveszélyes az állapota, és több műtét vár még szegényre. Ez a kisfiú egy közeli jó barátunk gyermeke.

Nagyon sokan segítettek már, polgármesterünk a héten felajánlotta az önkormányzat mikrobuszát, és hála Istennek sokan tudtak felmenni Budapestre vért adni. Mivel viszonylag ritka a vércsoportja (AB negatív), ezért elsősorban ilyen vércsoportú vért várnának a vérellátóban. Információim szerint a békéscsabai kórházban is lehetőség van véradásra, ezt irányított véradásnak nevezik, így egyenesen a Bethesda, illetve a kisfiú kapná meg a vért. Az iskolai facebookra illetve a benka.hu-ra már feltettük. Kérlek segíts a kisfiú szüleinek abban, hogy az alábbiakat megjelentetnéd a newjsag-on is!

Mit hoz vajon a holnap a Szent András Sörfőzdének?

Harmadik alkalommal szervezték meg az e-hulladék begyűjtését Csabacsűdön