Connect with us

Békésszentandrás

Egy égési sérült szarvasi kisfiú részére várnak AB RH- vércsoportú donorokat

Egy szarvasi kisfiú súlyos égési sérüléseket szenvedett egy véletlen baleset következtében. Jelenleg Budapesten, a Bethesda kórház égés-intenzív osztályán kezelik. Sorozatos életmentő műtéteken kell átesnie, melyhez AB rh negatív vérre van szüksége.

Ezért kérjük az Önök segítségét, mert jelenleg irányított véradásra van szüksége a gyermeknek. A békéscsabai kórház területén lévő vérellátó állomáson várják az önkéntes véradókat.

Aki szeretne segíteni és azonos a vércsoportja, kérem feltétlen mondja az állomáson, hogy irányított véradásról van szó.

A gyermek adatai:
Mogyorósy Máté István
TAJ: 132 606 121
Szül. idő: 2012. 11. 18.
Vércsoport: AB negatív
Lakcíme: 5540 Szarvas, III. KK. 77.
anyja neve: Pálinkás Edit
MRE Bethesda Égés-Intenzív Osztály

Az alábbi levél kíséretében érkezett a kérés egy ismerőstől, ami bizonyítja, hogy valós eset áll a háttérben, nem egy hoaxról van szó:

A segítséged szeretném kérni! Bizonyára hallottál arról a szarvasi kisfiúról, aki égési sérülést szenvedett 2 hete, jelenleg is életveszélyes az állapota, és több műtét vár még szegényre. Ez a kisfiú egy közeli jó barátunk gyermeke.

Nagyon sokan segítettek már, polgármesterünk a héten felajánlotta az önkormányzat mikrobuszát, és hála Istennek sokan tudtak felmenni Budapestre vért adni. Mivel viszonylag ritka a vércsoportja (AB negatív), ezért elsősorban ilyen vércsoportú vért várnának a vérellátóban. Információim szerint a békéscsabai kórházban is lehetőség van véradásra, ezt irányított véradásnak nevezik, így egyenesen a Bethesda, illetve a kisfiú kapná meg a vért. Az iskolai facebookra illetve a benka.hu-ra már feltettük. Kérlek segíts a kisfiú szüleinek abban, hogy az alábbiakat megjelentetnéd a newjsag-on is!

Kiemelt

Útvonalterv a Smart Cityhez

Szarvas

Garajszki Margit és Nagy András (Fotó: Babák Zoltán) Garajszki Margit és Nagy András (Fotó: Babák Zoltán)

A Vertigo Helverrel jött Szarvasra

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szezonzáró pergetőverseny Szentandráson

Békésszentandrás

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect