Connect with us

Békésszentandrás

Bemutatkoztak a szentandrási független jelöltek

– Minden megváltozott, még a megváltoztathatatlan is – mondta Sinka Imre azon a lakossági fórumon, amin az önkormányzati választásokon Békésszentandráson függetlenként induló jelölteket mutatta be. Célzott itt arra Szentandrás polgármestere, hogy az elmúlt kormányzati ciklusban semmi sem volt állandó. Folyamatos jogszabályi változások kísérték munkájukat, de minden egyéb is folyamatos változásban volt.

– Annak idején nagyon hasonlóan ültünk önök előtt 2010-ben, és nem mondhatom, hogy óriási ígéretzáport halmoztunk volna az akkor jelenlévőkre. Ígértünk dolgokat, amit úgy gondolom, meg is tettünk – mondta Sinka Imre. – Azt, hogy igyekszünk becsületesen szolgálni a települést négy éven keresztül, úgy gondolom, hogy megtettünk. Amit megígértünk mellé, hogy igyekszünk munkahelyeket teremteni Békésszentandráson, 200-zal több munkahely van, mint volt. Megígértük, hogy igyekszünk a gyermekorvosi ellátást megoldani, megoldottuk. Magyarország egyik legjobban ellátott kistelepülése vagyunk ezzel, van felnőtt szakorvosi körzeti ellátásunk, van fogszakorvosi ellátásunk, van gyermekorvosi ellátásunk. Ezekkel azért csak városok dicsekszenek mostanában, és ott is gondok vannak vele.

Sinka Imre felsorolta a vállalt ígéreteket, miszerint pályáznak, rendbe teszik a település büdzséjét. Nem állt szándékában átsiklani afelett sem, hogy az állam konszolidálta az adósságállományt, de 2013. január 1-e óta egyáltalán nem vettek fel hitelt, olyan települést tudtak 2014 októberére kialakítani, ami Békés megyében az egyik legjobb mutatókkal rendelkezik. Bízik abban, hogy a megyei közgyűlésben 4-5 szarvasi-békésszentandrási kötődésű jelölt is lehet, ami reményei szerint növelné a megyéhez beadott pályázataik eredményességét, ami az elmúlt négy évben nullás szaldót mutatott.

Azért nem sikerült mindent megcsinálniuk, de a következő öt évben igyekeznének megoldani az iskolai étkeztetés, utak, közvilágítás, Körös funkcióbővítésének a kérdését.

Bemutatta a képviselő-jelölteket, Kurján Sándort, Molnár Imre Zoltánt, Fabó Istvánt, dr. Olasz Imrét és Bobvos Jánost, akik egyenként is elmondták mit tettek korábban szakmájuk területén, esetleg a köz javára, és mik a terveik megválasztásuk esetén a következő öt évben. Közülük Kurján Sándor kivételével mind ismert közéleti szereplői a településnek. A csapat újonca 12 éve költözött Békésszentandrásra, jelenleg a szociális szövetkezet elnöke. Ő elsősorban ezzel kapcsolatos terveit vázolta fel. A bemutatkozók során szóba került a munkahelyteremtés, pályázatok, sport, Körös, idegenforgalom, gazdaságfejlesztés, egészségügy, utak fejlesztése, gyermekétkeztetés.

Ezen a lakossági fórumon jutott idő a nézők kérdésére is. Ezek között szóba került a versikék ügye is, amitől az asztalnál ülők elhatárolódtak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hodálik Pál és Babák Mihály (Fotó: Hegedűs Éva) Hodálik Pál és Babák Mihály (Fotó: Hegedűs Éva)

Hordógurítással avatták fel a Dobó utcai útszakaszt

Politika

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A választópolgárok figyelmébe ajánlotta jelöltjeit a Demokratikus Koalíció

Politika

Bemutatták a ciklusprogramot

Politika

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Cikluszáró testületi ülést tartottak Békésszentandráson

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect