Connect with us

Hírek

Dalban fejezték ki hálájukat

Legelőször 11 éve, 2003-ban énekelt a Szentegyházi Filharmónia kórusa a Vajda Péter Művelődési Központ, ma Cervinus Teátrum színpadán. Azóta két alkalommal is felléptek Szarvason, mindkétszer az Evangélikus Ótemplomban. Pénteken ismét a Cervinus Teátrum színháztermében köszönthettük őket, aminek a nézőtere megtelt gyerekekkel és felnőttekkel.

Hangversenyüket Bach Parasztkantátájával kezdték. 1982 óta éneklik ezt a művet, aminek zárósora egyben mottójukká is vált: “nótánk szálljon, ily szép nap csak ritkán virrad ránk”.

Búcsús ének, magyar népdalok és orosz nyelvű dal egyaránt szerepelt a műsorban, aminek amellett, hogy fellépésükkel több száz szarvasi gyereknek nyújtottak zenei élményt, volt másik apropója is. Köszönetet szerettek volna mondani – ahogy az ifjú műsorvezető hölgy szólította – Erdélyi Pista bácsinak, mert cége, a Gallicoop 10 éve “eteti” a Filit. Ezért és a Haáz Sándor vezette szentegyházi kórusnak más módon nyújtott támogatásáért a Szózattal köszöntötték Erdélyi Istvánt és a 25 éves Gallicoopot.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem termett babér a korábbi NB I-es Vásárhellyel szemben

Sport

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect