in ,

Dalban fejezték ki hálájukat

Legelőször 11 éve, 2003-ban énekelt a Szentegyházi Filharmónia kórusa a Vajda Péter Művelődési Központ, ma Cervinus Teátrum színpadán. Azóta két alkalommal is felléptek Szarvason, mindkétszer az Evangélikus Ótemplomban. Pénteken ismét a Cervinus Teátrum színháztermében köszönthettük őket, aminek a nézőtere megtelt gyerekekkel és felnőttekkel.

Hangversenyüket Bach Parasztkantátájával kezdték. 1982 óta éneklik ezt a művet, aminek zárósora egyben mottójukká is vált: “nótánk szálljon, ily szép nap csak ritkán virrad ránk”.

Búcsús ének, magyar népdalok és orosz nyelvű dal egyaránt szerepelt a műsorban, aminek amellett, hogy fellépésükkel több száz szarvasi gyereknek nyújtottak zenei élményt, volt másik apropója is. Köszönetet szerettek volna mondani – ahogy az ifjú műsorvezető hölgy szólította – Erdélyi Pista bácsinak, mert cége, a Gallicoop 10 éve “eteti” a Filit. Ezért és a Haáz Sándor vezette szentegyházi kórusnak más módon nyújtott támogatásáért a Szózattal köszöntötték Erdélyi Istvánt és a 25 éves Gallicoopot.

Vélemény, hozzászólás?

Öveges-labor lesz a Vajdában, de nem csak a vajdásoknak

Kutatók éjszakája 2014: három helyszínen öt intézmény munkatársai népszerűsítették a kutatómunkát