Connect with us

Hírek

Hatalmas siker volt Szabados-Tóthék első családi koncertje

A Szabados-Tóth család

Meghatódásának és megtiszteltetésének adott hangot Szabados-Tóthné Kozák Ilona tegnap este annak a hangversenynek az elején, amit a Szabados-Tóth család tagjai adtak a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében. A helyiségben elhelyezett 120-130 szék mindegyikén ültek a család és a zene barátai, akik nem csak helyből, de az ország szinte minden részéből érkeztek. Az utoljára érkezőknek már az igazgatói iroda foteljeit hozták ki, de azután már csak állóhelyek maradtak.

A színpadon négy klarinétos foglalt helyet, Szabados-Tóth Gábor, öccse László, fiai Gábor és Bálint. A sorból kilógott hangszerével Szabados-Tóth Ilona, aki édesanyja, az est háziasszony-műsorvezetője, Szabados-Tóthné Kozák Ilona szerint érezhette, hogy lesz olyan alkalom, amin kísérnie kell a férfiakat, ezért választhatta a zongorát.

Az est folyamán Händel, Brahms, Bernstein, Dvořák, Dohnányi és Weiner művek kerültek a családi zenekar kottatartóira. Minden darabot hatalmas taps kísért. Ahogy az elhangzott, Szabados-Tóthék szeretnének ebből hagyományt teremteni, és rendszeresen a közönség elé állni családi formációjukkal. A sikerük mindenképpen alapot ad eme tervüknek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bufenceztek, cigánykerekeztek, fekvőtámaszt nyomtak a gyerekek a télapónak

Szarvas

Szalagavató a Székelyben

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkinek jár a fehér asztal és mellé a társaság karácsonykor

Szarvas

Útvonalterv a Smart Cityhez

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect